La solicitarea Ministerului Sănătății, managerul de la Spitalul Județean Suceava a fost suspendat din funcție, a declarat pentru HotNews.ro vicepreședintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc. În locul lui Vasile Rîmbu a fost numit pe perioada stării de urgență doctorul Filip Florin, medic primar în specialitatea chirurgie și ortopedie pediatrică.

Spitalul de la Suceava - multe cazuri de infectari cu coronavirusFoto: Google Street View

Ministerul Sănătății a propus Consiliului Județean Suceava să îl demită pe Vasile Rîmbu din funcția de manager al Spitalului Județean, în urma scandalului infectării cadrelor medicale cu coronavirus.

Spitalul a fost închis miercuri după ce 34 de medici și 49 de asistenți medicali și infirmieri s-au infectat cu coronavirus iar 5 dintre cele 14 decese cauzate de coronavirus în România s-au înregistrat la pacienți internați la spitalul din Suceava.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost testat pozitiv cu coronavirus și este internat în spital. El și-a delegat atribuțiile către Viorel Seredenciuc, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava.

Spitalul Județean Suceava se află în subordinea Consiliului Județean Suceava. Ministerul Sănătății poate doar să propună demiterea managerului, însă decizia aparține CJ Suceava.

"Pe perioada stării de urgență pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu se poate suspenda din funcție managerul spitalului potrivit art 19 din ordonanța Guvernului. Este nevoie de un raport al Ministerului Sănătății în acest sens iar președintele Consiliului Județean poate emite ordinul de supendare a acestuia din funcție. Deocamată nu am primit nimic de la Ministerul Sănătății", a explicat miercuri, pentru HotNews.ro, vicepreședintele CJ Victor Seredenciuc.