​Donald Trump a avertizat împotriva unei izolări prelungite în Statele Unite, care ar arunca economia în criză și ar putea, după părerea lui, să „distrugă” țara. Președintele american a mai dat asigurări că „i-ar plăcea mult” să ridice restricțiile împotriva noului coronavirus până pe 12 aprilie, pentru Paști, relatează Le Soir, potrivit Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Se poate distruge o țară închizând-o în acest fel”, a explicat el pe Fox News, estimând că o „gravă recesiune” ar putea face mai multe victime decât noul coronavirus.

„Pierdem mii și mii de persoane în fiecare an din cauza gripei și nu oprim țara”, a afirmat Trump.

Gripa face circa 37.000 de morți în medie în fiecare an în Statele Unite. Noul coronavirus a dus la moartea a 600 de persoane, cu aproape 50.000 de cazuri declarate oficial, potrivit calculelor Universității John Hopkins.

„Putem pierde un anumit număr de persoane din cauza gripei. Dar riscăm să pierdem mai multe persoane aruncând țara într-o recesiune gravă sau într-o depresie”, a spus el, vorbind despre posibilitatea a „mii de sinucideri”.

„Trebuie să ne întoarcem la muncă, mult mai devreme decât cred oamenii”, a adăugat el. „Oamenii se pot întoarce să muncească și pot da dovadă de bun simț” practicând distanțarea socială și urmând sfaturile sanitare, a explicat el.

Măsurile de izolare recomandate de guvern, care trebuie să dureze până la începutul săptămânii viitoare, vor fi atunci reevaluate, a dat asigurări Trump.

„Vom redeschide destul de repede”, a spus președintele Statelor Unite pe canalul Fox News, estimând că restricțiile vor dura cu siguranță „ceva mai mult timp” decât cele 15 zile anunțate inițial.

„Mi-ar plăcea mult să redeschid” țara „până la Paști”, a adăugat el.