Un site în limba română va avea accesul blocat total de autoritățile române pe motiv că a publicat în mod constant informații false cu scopul de a dezinforma și a induce panica.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Grupul de Comunicare Strategică a solicitat ministrului Afacerilor Interne blocarea totală a accesului la conținutul site-ului breackingnews.xyz. Solicitarea a fost întemeiată pe faptul că portalul web a publicat în mod constant informații false, cu scopul evident de a dezinforma și a induce panica. Site-ul breackingnews.xyz a fost generat pe o platformă din afara României și nu are reprezentanți care să poată fi contactați”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

De asemenea, Grupul a propus eliminare la sursă a conținutului unui articol apărut pe site-ul bpnews.ro, potrivit căruia „coronavirusul este ucis de politdin”. „Decizia a fost luată pentru că reprezentanții site-ului bnews.ro au fost contactați de Grupul de Comunicare Strategică și au refuzat să corecteze informațiile false”, se arată în același comunicat.

Reamintim că ministrul de Interne, Marcel Vela, a solicitat pe 18 martie Autorității de reglementare în comunicații (ANCOM) închiderea primului site care a publicat informații false în contextul crizei coronavirusului: este vorba despre stiridemoment.ro, care a publicat un articol cu titlul "Se închid de luni Kaufland, Auchan, Metro, Carrefour și Lidl" pe data de 15 martie 2020.