Ministerul Sănătății a propus, miercuri, Consiliului Județean Suceava să îl demită pe Vasile Rîmbu din funcția de manager al Spitalului Județean, care a fost închis astăzi după ce 34 de medici și 49 de asistenți medicali și infirmieri s-au infectat cu coronavirus, au declarat reprezentanții Ministerului Sănătății pentru HotNews.ro.

Spitalul din SuceavaFoto: Google Street View

5 dintre cele 14 decese cauzate de coronavirus în România s-au înregistrat la pacienți internați la spitalul din Suceava.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost testat pozitiv cu coronavirus și este internat în spital. El și-a delegat atribuțiile către Viorel Seredenciuc, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava.

Viorel Seredenciuc, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, a declarat, pentru HotNews.ro, că nu a primit deocamdată de la Ministerul Sănătății solicitarea ca Vasile Rîmbu să fie demis, dar, în cazul în care o va primi, "o va respecta întocmai".

Spitalul Județean Suceava se află în subordinea Consiliului Județean Suceava. Ministerul Sănătății poate doar să propună demiterea managerului, însă decizia aparține CJ Suceava.

"Pe perioada stării de urgență pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu se poate suspenda din funcție managerul spitalului potrivit art 19 din ordonanța Guvernului. Este nevoie de de un raport al ministerului Sănătății în acest sens iar președintele Consiliului Județean poate emite ordinul de supendarea acestuia din funcție. Deocamată nu am primit nimic de la ministerul Sănătății", a explicat pentru HotNews.ro vicepreședintele CJ Victor Seredenciuc.

Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean din Suceava a cărui demitere este cerută acum de Ministerul Sănătății, a fost unul dintre favoriții pentru preluarea funcției de ministru al Sănătății în toamna trecută, după căderea Guvernului PSD prin moțiune de cenzură.

Potrivit surselor HotNews.ro, Rîmbu, care este apropiat de PNL, a fost vehiculat pentru funcția de ministru al Sănătății înainte ca Victor Costache să fie luat în calcul, însă a refuzat, el preferând la acea vreme să rămână manager la spitalul din Suceava.