Ungaria şi România vor redeschide frontiera comună pentru navetişti, a anunţat miercuri ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, potrivit agenției MTI, citează Agerpres.

Politia de FrontieraFoto: Facebook/ Politia de Frontiera Romana

Ca multe alte ţări europene, Ungaria şi-a restricţionat recent traficul la graniţele sale în efortul de a opri răspândirea noului coronavirus, a declarat Szijjarto.

Cu toate acestea, mulţi dintre cei care trăiesc de-a lungul frontierei ungaro-române fac naveta zilnic în cealaltă ţară pentru a se duce la muncă, a spus Szijjarto. „Şi pe lângă protejarea sănătăţii oamenilor, treaba noastră este să facem tot posibilul pentru a menţine economia în funcţiune”, a adăugat el.

Szijjarto a precizat că el şi omologul său român au fost de acord că această politică se va aplica ungurilor şi românilor care locuiesc pe o rază de 30 km de frontieră.

Şefii poliţiilor din cele două ţări vor decide acum ce puncte de frontieră vor fi deschise pentru navetişti, cât şi intervalul de timp, a mai spus ministrul.

Menţinerea frontierei deschise pentru navetişti este în interesul etnicilor maghiari din România, precum şi al firmelor din Ungaria şi România, a notat Szijjarto.