​O firmă dintr-o comună din Giurgiu a reușit să vândă Guvernului 1,75 milioane de măști de protecție, pentru 56 milioane lei, la un preț mediu de 32 lei bucata. Prețul este ridicat în condițiile în care măști de acest tip, FFP2 sau FFP3, costau în medie 10 lei. Pe de altă parte, este adevărat că acum sunt dificil de găsit pe piață. Firma norocoasă are o vechime de doar un an și se ocupă de comerțul cu amanuntul al produselor alimentare, bauturilor și produselor din tutun efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe.

Achizitii mastiFoto: Hotnews

Mai exact, potrivit unei situații a achizițiilor directe publicate de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate, au fost încheiate două acorduri cadru cu firma Romwine&Cofee SRL, pentru achiziția a câte 875.000 măști de tip FFP2 sau FFP 3. Primul acord este în valoare de 22,8 milioane lei, iar al doilea de 33,2 milioane lei.

Practic, prin primul acord sunt achiziționate 850 mii măști la prețul de 26 lei bucata, iar prin al doilea sunt cumpărate alte 850 mii măști la prețul de 38 lei bucata.

Romwine & Cofee SRL ar urma să facă livrarea măștilor etapizat, pe parcursul a 35 de zile calendaristice.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, firma s-a înființat în martie 2019 și are adresa în comuna Uzunu din Giurgiu.

Click pentru a deschide

Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate se află în directa subordine a Ministerului Finanțelor.

Despre acest subiect a scris prima oară Inpolitics.ro

Vezi aici ce achiziții directe au mai fost realizate în contextul epidemiei cu coronavirus.