A intrat în vigoare carantina pentru populație. ​Vela, despre intervalul stabilit pentru persoanele de peste 65 de ani: Am ales orele prânzului tocmai pentru a proteja bătrânii, dimineața sunt în trafic ceilalți UPDATE

de I.H.     HotNews.ro
Miercuri, 25 martie 2020, 12:51 Actualitate | Coronavirus


Marcel Vela
Foto: Guvernul Romaniei
Miercuri, la ora 12.00 au intrat în vigoare noile restricții de circulație care impun practic carantina în România. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a răspuns criticilor legate de stabilirea intervalului 11.00 - 13.00 în care persoanele cu vârsta de peste 65 de ani vor putea ieși din casă. El susține că a fost ales acest interval "tocmai pentru a proteja bătrânii", pentru că dimineața, de exemplu, "sunt în trafic ceilalți".

"Am văzut tot felul de atotștiutori care spun că e o greșeală că acel interval este stabilit de la 11 la 13 și că trebuia să circule bătrânii la cumpărături între 7-9. Guvernanții când iau o decizie se consultă cu specialiștii și am stabilit acest interval de la prânz tocmai pentru a proteja bătrânii, pentru că dimineață sunt în trafic ceilalți, să faca cumpărături sau merg la serviciu", a declarat Vela la Digi 24.

El a făcut "apel la înțelegere, analiză și consultare profesionistă cu epidemiologii înainte de a acuza guvernanții sau de a avea plăcerea să facă politică în aceste zile".

"Să gândească analitic și rațional, nu emoțional", a susținut ministrul de Interne.

Întrebat de ce au fost stabilite doar două ore în care persoanele cu vârsta de peste 65 de ani pot ieși din casă, Vela a răspuns: "Pentru că în două ore poți ajunge la magazin sau să îți plimbi câinele. După ora 14-15 începe aglomerația, un trafic mai mare. Acest program la prânz este programul în care o grupă de vârstă are cea mai mare capacitate de a se plimba fără a interacționa cu alți cetățeni".

"În afara acsetui interval bătrânii nu au recomandarea să iasă din casă, pentru ca noi nu am vrut să aplicăm măsuri mai dure, ca în alte state, să nu iasă deloc din casă, tocmai pentru a le asigura și confortul, și siguranța, si accesul spre achizitii, bancomate, să se plimbe, să-si scoată cîinele, să-și viziteze un prieten aflat la nevoie, să se ducă la un nepot să-l salute. În aceste situații cele 2 ore am considerat că sunt binevenite pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani", a mai spus ministrul de Interne, fără a face vreo referire la nevoile persoanelor în vârstă care trebuie să meargă la spital pentru tratamentul bolilor cronice, cum este cazul acienților cu cancer.

El a spus că persoanele cu vârsta de peste 65 de ani care lucrează, medici sau profesori, de exemplu, nu aua nicio restricție, putând ieși din casă și în afara acestui interval de două ore.

Ministrul a mai susținut că autoritățile nu ar fi emis ordonanța militară 3 dacă oamenii ar fi respectat măsurile impuse prin celelalte două ordonanțe militare.

Ordonanţa Militară nr. 3 emisă marți seară de autorități și care extinde restricțiile de circulație în România, în condițiile stării de urgență din cauza pandemiei de coronavirus, a intrat în vigoare de astăzi la ora 12.00.

Practic, se instituie carantina pe teritoriul țării, românii nemaiputând ieși din case nici pe timpul zilei, cu unele excepții. Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani vor putea părăsi locuințele doar între orele 11.00 și 13.00, de asemenea, cu excepţii.

Prezentăm integral forma ordonanței publicată în Monitorul Oficial:

Art 1 - Se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, cu următoarele excepţii:
 • a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
 • b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale;
 • c) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;
 • d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie;
 • e) deplasările scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activităţi sportive de echipă), cât şi pentru nevoile animalelor de companie/domestice;
 • f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină;
 • g) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
 • h) deplasarea pentru realizarea de activităţi agricole;
 • i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.
Art.2 - Circulaţia persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinţei/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 - 13.00, strict pentru următoarele motive:
 • a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice;
 • b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;
 • c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea unui minor, asistenţa altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi, ori în cazul decesului unui membru de familie;
 • d) deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activităţi fizice colective), cât şi pentru nevoile animalelor de companie/domestice.
Art 3 - Circulaţia persoanelor prevăzute la art. 2, în exteriorul locuinţei/ gospodăriei, este permisă şi în afara intervalului orar 11.00 - 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activităţi agricole.

Art 4 - (1) Pentru verificarea motivului deplasării:
 • a) angajaţii prezintă legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator;
 • b) persoanele fizice autorizate, titularii întreprinderilor individuale, membrii întreprinderilor familiale, liber profesioniştii şi persoanele care practică activităţi agricole prezintă o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.
 • (2) Pentru verificarea motivului deplasării în alte situaţii decât cele prevăzute la alin.(1), se prezintă o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.
 • (3) Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei, motivul şi locul deplasării, data şi semnătura.
 • (4) Adeverinţa eliberată de angajator sau declaraţia pe propria răspundere pot fi prezentate personalului autorităţilor abilitate şi prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar.
 • (5) Măsura se aplică începând cu data de 25 martie 2020, ora 12.00.

  DECLARAȚIA PE PROPRIA RĂSPUNDERE

  ADEVERINȚA DE LA ANGAJATOR
Art 5 - (1) Se instituie măsura izolării la domiciliu sau, după caz, a carantinării pentru toate persoanele care intră în România.
 • (2) Măsura se aplică începând cu data de 25 martie 2020, ora 12.00.
Art 6 - (1) Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să identifice şi să ţină evidenţa persoanelor fără adăpost, precum şi să asigure adăpostirea şi îngrijirea acestora.
 • (2) Evidenţa persoanelor fără adăpost se actualizează şi se raportează săptămânal la Centrul judeţean/al Municipiului Bucureşti de coordonare şi conducere a intervenţiei.
 • (3) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanţe militare în Monitorul oficial al României, Partea I.
Art 7 - (1) Instituţiile publice şi operatorii economici au obligaţia de a marca zona destinată accesului cetăţenilor/clienţilor şi suprafaţa de relaţii cu publicul/vânzare cu semne vizibile care să orienteze persoanele în respectarea unei distanţe de siguranţă de minimum 1,5 metri.
 • (2) Administratorii pieţelor agroalimentare au obligaţia de a organiza activitatea de vânzare astfel încât să se păstreze o distanţă socială între producătorii agricoli, comercianţi şi cumpărători. Comercianţii şi producătorii agricoli aflaţi în pieţele agroalimentare sunt obligaţi să adopte măsuri de protecţie împotriva răspândirii COVID-19, respectiv să poarte mănuşi şi măşti.
 • (3) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanţe militare în Monitorul oficial al României, Partea I.
Art.8 - Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Franţa şi Germania şi din Franţa şi Germania către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile.
 • (2) Măsura nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi autorizărilor tehnice necomerciale.
 • (3) Măsura se aplică începând cu data de 25 martie 2020, ora 23.00, ora României.
Art 9 - (1) Se interzice accesul piloţilor la bordul navelor, sosite din zonele de risc roşii/galbene în porturile maritime române, dacă nu dispun de echipament de protecţie stabilit de Direcţia de sănătate publică Constanţa sau dacă navele nu au efectuat perioada de carantinare de 14 zile de la ultimul port de escală situat într-o zonă de risc roşie/galbenă.
 • (2) Se interzice accesul navelor maritime şi fluvio-maritime în porturile situate pe Dunărea maritimă, până la efectuarea perioadei de carantinare de 14 zile de la ultimul port de escală situat într-o zonă roşie/galbenă, în următoarele două zone de staţionare în ancoră:
 • a) rada portului Sulina, pentru navele care vin dinspre Marea Neagră;
 • b) Dunărea, mila marină 44, pentru navele care vin dinspre canalul Bâstroe.
 • (3) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanţe militare în Monitorul oficial al României, Partea I.
Art 10 - Ministerul Apărării Naţionale asigură, la solicitarea ministrului afacerilor interne:
 • a) preluarea în pază a unor obiective a căror protecţie este asigurată în prezent de către Jandarmeria Română;
 • b) personal şi mijloace logistice pentru sprijinirea activităţilor de ordine publică;
 • c) personal şi mijloace logistice pentru sprijinirea activităţilor Poliţiei de Frontieră Române, în punctele de trecere a frontierei de stat.
Art 11 - Pentru verificarea respectării condiţiilor de carantinare sau izolare la domiciliu, instituţiile de securitate naţională vor proiecta sisteme de comunicaţii şi aplicaţii informatice, necesare Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii şi autorităţilor locale, pentru a comunica în timp real şi permanent cu persoanele carantinate sau izolate la domiciliu.

Art 12 - (1) Documentele care expiră pe perioada stării de urgenţă, eliberate de autorităţile publice, pot fi preschimbate într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgenţă.

Art 13 - (1) După alineatul (2) al articolului 2 din Ordonanţa militară nr.2/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID -19, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 232 din 21 martie 2020, se introduce un nou alineat, alin.(21), cu referire la activităţi permise în centrele comerciale, cu următorul cuprins:
 • "(21) Suspendarea temporară a activităţii comerciale potrivit alin.(1) nu se aplică:
 • a) vânzării produselor electronice şi electrocasnice de către operatorii economici care asigură livrarea la domiciliul/sediul cumpărătorului;
 • b) vânzării produselor şi serviciilor de optică medicală.
 • (2) Măsurile prevăzute la alin.(1) se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanţe militare în Monitorul oficial al României, Partea I.
Art 14 - (1) Sunt abilitate să asigure aplicarea şi respectarea prevederilor prezentei ordonanţe militare:
 • a) Poliţia Română, Jandarmeria Română şi poliţia locală pentru măsurile prevăzute la art.1 - 4;
 • b) Poliţia Română, Jandarmeria Română, poliţia locală, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi structurile subordonate, direcţiile de sănătate publică şi conducătorii autorităţilor administraţiei publice locale, pentru măsura prevăzută la art. 5;
 • c) Poliţia Română, Jandarmeria Română, Poliţia locală, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi conducătorii autorităţilor administraţiei publice locale, pentru măsura prevăzută la art.7;
 • d) Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, pentru măsura prevăzută la art.8;
 • e) Autoritatea Navală Română şi direcţiile de sănătate publică, pentru măsura prevăzută la art.9.
 • (2) Nerespectarea măsurilor prevăzute la art.1 - 5, art. 7 - 9 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravenţională sau penală, în conformitate cu prevederile art.27 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.1/1999, cu modificările şi completările ulterioare.
 • (3) Personalul instituţiilor prevăzute la alin.(1) este împuternicit să constate contravenţii şi să aplice sancţiuni, în conformitate cu prevederile art.29 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.1/1999, cu modificările şi completările ulterioare.
Art 15 - (1) Prezenta ordonanţă militară se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(2) Prevederile art. 4 şi 5 din Ordonanţa militară nr. 2/2020 îşi încetează aplicabilitatea.

(3) Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a informa publicul, prin mesaje difuzate regulat, pentru cel puţin 2 zile de la data publicării, despre conţinutul prezentei ordonanţe militare.

Prevederile noii ordonanțe militare au fost prezentate marți seară de către ministrul de Interne, Marcel Vela, secretarul de stat Raed Arafat și șeful Poliției Române, Bogdan Despescu.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8583 vizualizari

 • -2 (18 voturi)    
  Vad aproape doar batrani pe strada (Miercuri, 25 martie 2020, 13:11)

  galeo [utilizator]

  Vad destui batrani pe strada, ce nu respecta restrictiile.
  Asta in timp ce noi tineri ne sacrificam pentru ei, fiind in arrest la domiciliu.
  Nesimtire mare...
  • -3 (11 voturi)    
   Pai (Miercuri, 25 martie 2020, 13:20)

   Tony_K [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Batranii din Romania sunt, atoate stiutori, egoisti, guralivi si alte alea in marea lor majoritate. O sa iasa din case cand vor muschii lor.
  • +2 (6 voturi)    
   Arest? (Miercuri, 25 martie 2020, 13:53)

   marcelp55 [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Flăcău la ce arest la domiciliu ești? Poate noaptea ....
   • 0 (0 voturi)    
    E în carantină (Joi, 26 martie 2020, 7:38)

    nick24 [utilizator] i-a raspuns lui marcelp55

    sau izolare.
  • +3 (5 voturi)    
   Da! (Miercuri, 25 martie 2020, 16:10)

   Observator roman [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Am un pic peste 65 de ani dar ți-am dat plus fiindcă asta e părerea mea fată de toți cei care bombăne dar nu respectă regulile stabilite pentru întreaga comunitate.
 • +1 (13 voturi)    
  Ministru? (Miercuri, 25 martie 2020, 13:12)

  marcelp55 [utilizator]

  Domnul ministru a dat dovadă de ”inteligență”, are impresia că persoanele peste 65 de ani ies doar la cumpărături și la plimbat câinele. La medic nu mai merge nimeni !!!
  • +1 (5 voturi)    
   pai si la medic nu se pot duce in acelasi interval (Miercuri, 25 martie 2020, 14:12)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui marcelp55

   E usor de stat in fata tastaturii, spart seminte si comentat. Dar e in interesul lor direct si imediat sa nu se contalimeze, ca la ce sistem sanitar avem, ajungem la rata a mortalitatii de 50%

   2 ore pe zi e super suficient.

   Si ar trebui dublata masura cu interdictia celor sub 25 de ani de a circula intervalul ala, in afara cazului in care exista motive obiective (dus/adus copii de la scoala/gradinita, atribuții clare de serviciu, etc)
   • 0 (4 voturi)    
    Păi si la medic (Miercuri, 25 martie 2020, 14:42)

    marcelp55 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Știi cât durează la medic? Eu am voie să ies din casă la ora 11.
    1. Cabinetul medicului nu e nici la parterul blocului sau în curtea mea.
    2. Nu am mașină trebuie să merg cu STB
    3. Știți că STB a reduc numărul mijloacelor de transport
    4. Cu așteptatul în stație fac 15-20 minute până la cabinet
    5. Apoi ca să ajung acasă trebuie să plec de acolo înainte cu 15-20 de minute
    Cât a mai rămas din cele 2 ore? Un pic peste o oră.
    • 0 (2 voturi)    
     tu esti gica contra? (Miercuri, 25 martie 2020, 19:20)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui marcelp55

     Si crezi ca daca te prinde politia la 13:10 si-i arati adeverinta sau reteta de la doctor, iti da amenda?

     Asta ca sa nu mai mai spun ca se specifica clar ca pentru urgente medicale esti exceptat de la regula.
 • +4 (4 voturi)    
  E bun intervalul orar 11-13 (Miercuri, 25 martie 2020, 13:22)

  mynickname [utilizator]

  In Buc cel putin, ca unul care imi pot alege la ce ore sa-mi rezolv treburile/livrarile prin oras, intre 7-10:30 si intre 15-20 circula navetistii (cei care merg la serviciu), intre 11 si 13 e plin de cei care iau copii de la scoala. 'The sweet spot" e intre 13 si 14:30. Scolile fiind inchise, 11-13 e cel mai devreme posibil.
 • +1 (9 voturi)    
  NU batranii au nadus virusul in tara ! (Miercuri, 25 martie 2020, 13:25)

  Torquemada13 [utilizator]

  Nu batranii au adus virusul in tara. Cei care l-au introdus a fost diaspora reintoarsa. In loc sa fie bagati in carantina si testati au fost lasati in bataie de joc (incompetenta ? prostie ?) sa infecteze tara. Un act criminal. In plus, in ianuarie 2020 virusul era in plina expansiune. Ce faceau guvernantii (KWJ , peneleii, etc....). Se scremeau sa faca anticipate (deh "o raceala usoara". Nu se pregateau cu achizitii (teste, manusi, masti, halate...). Pe batrani ii inchideti ..........pe voi ?
  • 0 (2 voturi)    
   Ei nu? (Miercuri, 25 martie 2020, 16:06)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Torquemada13

   De unde vii?Nu ai văzut ce vârstă aveau cei care sau îmbolnăvit și au murit?
  • 0 (0 voturi)    
   Pensionar egal bătrân? (Joi, 26 martie 2020, 7:43)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui Torquemada13

   Milițianul a infectat jumate de București!
   La ce intră? La bătrâni?
 • -3 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 25 martie 2020, 13:25)

  [anonim]

 • +1 (3 voturi)    
  Completare formular telefon mobil (Miercuri, 25 martie 2020, 13:26)

  Tuffy [utilizator]

  puteti instala din playstore/appstore aplicatia: "Adobe Fill & Sign" care permite completarea facila si are optiune de semnatura "digitala".

  Se poate edita ulterior documentul pt. modificari ale datelor de iesire.
 • +2 (2 voturi)    
  e interpretabil (Miercuri, 25 martie 2020, 13:26)

  natbl73 [utilizator]

  Conform Art 1. pct b) si e) pot iesi din casa sa merg pana la magazin, iau o cafea, si o beau in fata blocului la o tigara cu un vecin pastrand o distanta de 1-2 metri intre noi

  Dar oare fortele de ordine interpreteaza la fel ca mine Ordonanta ?
 • +2 (4 voturi)    
  bre ministrule (Miercuri, 25 martie 2020, 13:27)

  Sorrows [utilizator]

  ce trafic, bre?
 • +1 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 25 martie 2020, 13:29)

  [anonim]

 • -1 (3 voturi)    
  orar (Miercuri, 25 martie 2020, 13:35)

  Magherandu [anonim]

  recomand un interval matinal: 10:00 - 12:00
  sau mai tarziu: 17:00-19:00
  in avans pentru la vara cand vin caldurile.
 • +3 (5 voturi)    
  restrictii (Miercuri, 25 martie 2020, 13:44)

  puiu54 [utilizator]

  Cainii ii scoti cand vor sa-si faca nevoile nu intre 11 si 13. Sunt multi "batrani" mult mai tineri ca cei ce se dau tineri. Cum ramane cu pensionarii de 45 de ani sau 50 de ani? Astia sunt epuizati fizic si psihic. Asa ni s-a explicat. N-ar avea voie sa iasa din casa NU?
 • +2 (2 voturi)    
  restrictii (Miercuri, 25 martie 2020, 14:00)

  puiu54 [utilizator]

  Cainii trebuie scosi atunci cand au nevoie , nici oamenii nu-si pot programa nevoile intre 11 si 13. Multi "batrani" sunt mult mai tineri ca cei ce se cred tineri. Pensionarii de 45 de ani sau de 50 de ani trebuie sa nu iasa deloc. Doar sunt epuizati fizic si psihic. Asa am fost informati.
 • +2 (2 voturi)    
  Ministru aerian. (Miercuri, 25 martie 2020, 16:14)

  Houthi [utilizator]

  D-le Ministru,eu sunt bolnav de LLC.Lunar trebuie să merg la doctor,pentru analiză,tratament și rețetă.Trebuie să fiu la 7-8 dimineața la spital,pentru internare,apoi dau sînge pentru analiză.aștept rezultatul și rețeta după care mă deplasez la farmacie pentru a-mi ua medicația.Toată această lucrare,se termină dupa ora 13-14.Asta înseamnă că eu încalc ordonanța asta caraghioasă.Dumneata nu te pricepi,dar marele Arafatu ce păzește?Tată,mergi acasă împreună cu toată echipa.
  • +1 (1 vot)    
   Arafat cu Vela (Miercuri, 25 martie 2020, 18:37)

   florian3619 [utilizator] i-a raspuns lui Houthi

   au darul vorbirii in public in crasa necunostinta de ce au semnat. Pai recenta ordonanta mai miltienesc scrisa decat precedentele este plina de greseli de sintaxa si incooerente;
   - introduce restrictie pentru varstici, ca apoi sa o elimine, facil prin declaratie personala "aiuritoare" - pai cum, cine si in ce conditii o poate sanctiona?
   - formularul declaratiei, adoptat in precedenta ordonanta este desuet/ caduc - vedeti omiterea art 4.(1) b) si art 4.(2).
   Pai orice nemernic poate s-si traga o asemenea declaratie pe care mr. Teaca din detasamentul Dragonilor rosii nu o poate contesta; dara-mite jandarul din sat venit din scala de 3 luni! Si mai ales daca-si suna advocatul ?
 • -1 (1 vot)    
  2 ore in fiecare zi pensionarii (Miercuri, 25 martie 2020, 22:17)

  kokos [utilizator]

  se vor plimba de la un magazin la altul fara sa cumpere mare lucru.De doua ori pe saptamana cate doua ore era suficient.
  PS: azi s-au redeschis magazinele de electronice,cine erau cei care s-au postat in fata magazinelor inainte de deschidere? Ati ghicit ! Pensionarii! Chiar n-am inteles care e logica redeschiderii magazinelor? Au facut scandal sau au dat ceva atentii cui trebuie?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by