Medici și asistente de la Maternitatea Elena Doamna din Iași au ieșit în curtea spitalului miercuri dimineață, în semn de protest, după ce acolo a fost adusă o pacientă însărcinată și care este suspectă de coronavirus. Cadrele medicale spun că nu au echipament de protecție, scrie Ziarul de Iași.

Testare coronavirusFoto: Agerpres

O pacientă suspectă de noul coronavirus a fost transferată la ora 11.00 la Maternitatea Elena Doamna din Iași pentru a naşte.

Momentul a creat panică în rândul angajaților, care au organizat un protest ad-hoc în curtea unității medicale, spunând, pe de o parte, că le lipsesc echipamentele de protecție necesare pentru a putea trata astfel de pacienți, dar și că spitalul lor nu era de gardă, iar pacienta trebuia să fie trimisă către Maternitatea Cuza Vodă. La fața locului au fost prezenți și jandarmi care au discutat cu cadrele medicale.

În urmă cu 10 zile, o doctoriță a unității medicale, Diana Popovici, a postat un mesaj pe Facebook în care se plângea că în cursul gărzii din ziua de duminică a trebuit să realizeze de urgență o operație de cezariană la o pacientă care se afla în autoizolare la domiciliu, existând șansele ca aceasta să fie contaminată cu noul coronavirus, reamintește Ziarul de Iași. În mesajul ei, medicul a scris că nu existau echipamente de protecție suficient de performante pentru a trata pacienții COVID-19 și că a efectuat procedura alături de echipa chirurgicală purtând două rânduri de măști, două rânduri de mănuși și halatul steril.