Spitalul Militar din Focşani a fost închis, miercuri dimineaţă, pentru 48 de ore, pentru dezinfecţie generală, după ce două persoane din rândul personalului medical și auxiliar au fost depistate cu coronavirus, a anunțat Ministerul Apărării. Potrivit presei locale, ar fi vorba despre o doctoriță și despre o infirmieră.

Spitalul Militar FocsaniFoto: Facebook

Conform sursei citate, la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical și auxiliar sanitar.

În urma acestei situații, s-a dispus externarea tuturor pacienților și efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând să fie testați.

Spitalul Militar de Urgență Focșani se va închide pentru 48 de ore pentru dezinfecție de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, cu excepția Centrului de Primiri Urgențe, precizează Ministerul Apărării într-un comunicat de presă.

În același timp, se vor recolta analize de la toți contacții simptomatici și, în funcție de rezultatele finale ale anchetei epidemiologice, se vor dispune măsuri ulterioare de protecție a personalului medical, în vederea menținerii capacității operaționale a spitalului.

Ziarul de Vrancea scrie că ar fi vorba despre o doctoritță și o infirmieră de la Spitalul Militar din Focșani infectate cu coronavirus.

Contactat de Ziarul de Vrancea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vrancea: ”Cazurile pozitive și informațiile despre acestea sunt furnizate DOAR de Grupul de Comunicare Strategică.” Reaminitim că din 21 martie, potrivit unei decizii a MAI, autoritățile locale nu mai au voie să comunice informaţii despre pacienţii confirmaţi cu noul coronavirus.