Spitalul Județean Suceava se închide începând de astăzi. Sunt infectați cu coronavirus 34 de medici și 49 de asistenți și infirmieri / Măsurile dispuse de autorități

de I.H.     HotNews.ro
Miercuri, 25 martie 2020, 10:32 Actualitate | Coronavirus


Spitalul Judetean Suceava
Foto: Facebook
34 de medici și 49 de asistenți medicali și infirmieri de la Spitalul Județean de Urgență Suceava sunt infectați cu coronavirus, potrivit ultimelor informații transmise miercuri dimineață de autorități. După prima zi de verificări, reprezentanții Ministerului Sănătății au decis închiderea Spitalului Județean începând de miercuri pentru 48 de ore, timp în care va fi făcută dezinfecție. Tot astăzi va începe transferarea către alte unități medicale a celor 124 de pacienți care se mai află internați în spital. După dezinfecție, spitalul va deveni unitate medicală în care vor fi tratate cazurile de COVID-19.

Măsurile dispuse după prima zi de control al echipei Ministerului Sănătății conduse de secretarul de stat Nelu Tătaru au fost anunțate miercuri dimineață de Grupul de comunicare strategică:
 • Echipa MS a decis închiderea Spitalului Clinic Județean începând de astăzi pentru 48 de ore în vederea realizării procedurilor de dezinfecție.
 • Tot astăzi va începe transferarea celor 124 de pacienți care se mai află internați în spital în alte unități sanitare, după cum urmează:
 • Pacienții confirmați pozitiv la COVID 19 vor fi repartizați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava care se află într-o clădire pavilionară separată. Această clinică are 248 paturi, din care în prezent sunt ocupate 108.
 • Pacienții confirmați negativ la COVID 19 care nu reprezintă urgențe își vor continua tratamentul izolați la domiciliu sub supravegherea medicului de familie.
 • Pacienții care sunt confirmați negativ și reprezintă urgențe medicale care necesită tratament într-o unitate sanitară vor fi transferați în spitale din județul Iași, în funcție de patologie.
 • În 48 de ore se estimează deschiderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Suceava, care este supusă procesului de dezinfecție. UPU va începe să funcționeze din nou cu personal medical transferat din clinicile medicale din Iași, clinicile private din Suceava, precum și personal din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.
 • Toți pacienții care vor fi investigați și diagnosticați în UPU a SCUJ Suceava vor fi dirijați pentru continuarea tratamentului în unitățile medicale din Fălticeni și Rădăuți. Cei cu patlogie severă vor fi direcționați către unitățile medicale din Iași.
Conform sursei citate, la Spitalul Județean Suceava sunt angajate 1.300 de persoane, personal medical și auxiliar.

Din cei 233 de medici ai unității sanitare, 34 sunt confirmați pozitiv la COVID 19. Aceștia sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Suceava, restul sunt în izolare timp de 14 zile la domiciliu.

De asemenea, 49 de asistenți medicali și infirmieri confirmați cu COVID 19 din cadrul spitalului județean se află, de asemenea, internați în Spitalul de Boli Infecțioase Suceava.

Echipa MS a decis ca, după dezinfecție, Spitalul Clinic Județean Suceava să devină unitate medicală în care să fie tratate cazurile infectate cu noul coronavirus.

Ministerul Sănătății a alocat 5 milioane de lei pentru continuarea investițiilor și dotarea noului spital din Fălticeni. De asemenea, MS a alocat Direcției de Sănătate Publică din Suceava 750.000 lei pentru achiziționarea unui sistem de detectare moleculară (Real Time PCR).

Evaluarea echipei medicale a MS continuă zilele următoare cu toate unitățile sanitare din regiunea N-E, iar astăzi va fi verificată situația de la Botoșani, adaugă sursa citată.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8440 vizualizari

 • +7 (7 voturi)    
  Spitalul Județean Suceava a intrat în spital (Miercuri, 25 martie 2020, 10:54)

  simplex1 [utilizator]

  Deci tot Spitalul Județean Suceava a intrat în spital. O sa se repete cazul și în alte județe. In China tot la fel s-a întâmplat.
 • +5 (9 voturi)    
  Aproape (Miercuri, 25 martie 2020, 10:57)

  Coco_papagal [utilizator]

  100 de cadre medicale imbolnavite plus alte cateva sute de victime colaterale. Cum s a ajuns aici???? Horror
  • +7 (9 voturi)    
   Ce-i „horror”?? (Miercuri, 25 martie 2020, 11:31)

   Tayen [utilizator] i-a raspuns lui Coco_papagal

   Zi și mie, că eu nu pricep. Acum avem (culegem) ce-am făcut (semănat) pînă acum. Bani în sănătate, în spitale și dotări nu s-au pompat. Ce s-a dat a fost în folosul cadrelor medicale dar în detrimentul investițiilor și dotărilor necesare. CA PESTE TOT ÎN SECTORUL BUGETAR!? S-AU FĂCUT SALARII DE NABABI ȘI S-AU SACRIFICAT TOATE INVESTIȚIILE
   • +2 (4 voturi)    
    Horror (Miercuri, 25 martie 2020, 12:00)

    Coco_papagal [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

    E faptul ca suntem zero pe preventie. Da, ai dreptate, suntem 0 si la dotari. Daca in RO se ajunge la acelasi nr de infestari ca in IT vor muri cel putin 25% din cauza covid ului si a infectiilor. De asta preventia trebuie sa fie arma noastra. Nu costa atat de mult ca tratarea!!
    • -2 (2 voturi)    
     Ce „.. nr de infestari ca in IT ...”? (Miercuri, 25 martie 2020, 13:24)

     Tayen [utilizator] i-a raspuns lui Coco_papagal

     Ce zici tu acolo?
 • +11 (11 voturi)    
  Mda (Miercuri, 25 martie 2020, 11:13)

  Calin_file_de_dosar [utilizator]

  Aici suntem:
  30 de ani de vanghelizare a educației (oamenii nu intekeg noțiuni minime de epidemiologie)...
  30 de ani de impostură in medicină (cel mai bun exemplu: alde Prof Dr med Străinu-Cercel care vorbește tâmpenii vs. Musta de la Timișoara, medic primar de rețea) ...
 • +11 (11 voturi)    
  medicina (Miercuri, 25 martie 2020, 11:14)

  Dedalus [utilizator]

  Cum pot medicii, asistentii sa se inghesuie buluc in curte, unul in altul?!

  Cum pot sa se expuna la contaminare in timpul... platii salariilor!?

  Ce fel de medicina au invatat acesti oameni, daca nu inteleg ce e aceea CONTAGIOS!?

  O fi fost managerul cum o fi fost, dar credulitatea si iresposabilitatea celor care au venit in dimineata aceea in curte ma ingrozesc!

  +++

  Ministerul Sanatatii ar trebui sa oblige TOTI medicii sa participe la cursuri online de epidemiologie, Acum, cat mai au pe cine sa invete!
  • +9 (9 voturi)    
   Orice s-ar spune, managerul este reprezentativ (Miercuri, 25 martie 2020, 11:33)

   Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   pentru calitatea subalternilor.
   Indiferent de faptul ca nu ei l-au numit...
   Altfel, incompetenta lui ar fi iesit de mult timp in evidenta.
   • +7 (9 voturi)    
    indolenta (Miercuri, 25 martie 2020, 11:42)

    Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

    Nu cred ca are legatura.

    Un medic e medic indiferent de cine ii este sef.

    Un medic este de presupus ca stie ce este contaminarea. Cand la supermarket stai la un metru unul de altul, ce scuza poti avea sa stai la 10 cm la salariu sau in curte?!

    Ti-a zis seful?! Daca esti medic il iei pe sef la intrebari: cum sa stau la rand, daca ma chemi in curte imi spui unde sa stau etc. Nu sari ca oaia!

    Ca om cu cultura generala cand primesti un mesaj cu "ordin de ministru" ceri numarul, data, il verifici pe net, dai telefoane la colegi.

    Prea ne-am invatat sa ne poarte altii e grija. De aia ne si imbolnavim si murim cu zile - din aceasta indolenta.
    • +4 (4 voturi)    
     De aceea au ajuns sa aiba un astfel de sef (Miercuri, 25 martie 2020, 12:08)

     Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

     Tocmai asta voiam sa spun.
     Lucrurile se aseaza in masura in care le lasam sa se aseze...
 • +9 (9 voturi)    
  să fii doctor și să te infectezi în halul ăsta, (Miercuri, 25 martie 2020, 11:19)

  MG [utilizator]

  să fii cadru medical și să te infectezi în halul și numărul ăsta, de un virus știut că există și că este foarte contagios, arată ori deficiențe materiale ori neglijență.
  Ce să mai vorbim de infecții "nosocomiale" intra-spitalicești? Nu avem nici-o șansă..
  • -2 (2 voturi)    
   Nu uita un lucru: școlile private! (Miercuri, 25 martie 2020, 14:27)

   Tayen [utilizator] i-a raspuns lui MG

   Că și ălea au dat absolvenți la toate nivelele!
   • +1 (1 vot)    
    La scoala de stat se zice "nivelurile" (Miercuri, 25 martie 2020, 17:02)

    Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

    -
 • +3 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 25 martie 2020, 11:20)

  [anonim]

 • -3 (7 voturi)    
  Partea bună... (Miercuri, 25 martie 2020, 11:28)

  Nyk1 [utilizator]

  ...dacă se poate numi așa, este că medicii și asistentele care scapă cu viață vor putea trata noi bolnavi de coronavirus fără măști și costume de protecție, după ce vor fi dobândit imunitate.

  Se vor putea economisi astfel o parte din materialele de protecție, care oricum sunt insuficiente.
  • +6 (6 voturi)    
   Nu. (Miercuri, 25 martie 2020, 11:56)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Indiferent de starea de imunitate,pentru medici,asistente,infirmiere este obligatorie respectarea unor măsuri de protecție sanitară.Începând de la spălatul pe mâini cât mai des și după fiecare activitate medicală făcută,până la purtarea echipamentului de protecție adecvat situației.Situația a apărut și pentru-că nu se respectă reguli elementare în spitale.Coafuri îndrăznețe,unghii false și alte sulemeneli lăsate vizibile prin nepurtarea echipamentului au dus la situația tragică.Pentru-că un medic nu poate ști ce boală are un pacient până nu-l consultă amănunțit,trebuie să poarte obligatoriu echipament ca și cum pacientul ar fi periculos de contagios.După consultarea unui pacient,echipamentul ,medicului trebuie decontaminat.Și ceia ce se repetă constant la radio și tv,spălatul cât mai des pe mâini.Toate astea nu s-au făcut și nu se fac încă.Sa tot spus de infecții nosocomniale în spitale și nu sa făcut nimic.Cauza infecțiilor-în principal fudulia și nerespectarea unor reguli elementare de igienă.Poate ar trebui să introducem igiena în programa școlară dacă vrem să trăim sănătos.
   • +2 (2 voturi)    
    Corect. (Miercuri, 25 martie 2020, 14:28)

    Tayen [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    Pertinente observațiile!
  • +2 (2 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 25 martie 2020, 13:16)

   [anonim] i-a raspuns lui Nyk1

 • +5 (5 voturi)    
  Are sens intr-un fel (Miercuri, 25 martie 2020, 11:38)

  Inapasevedeinvers [utilizator]

  Pacientii deja confirmati cu COVID pot fi tratati de catre personal medical confirmat pozitiv, atata timp cat acestia din uram, sunt asimptomatici.
  Pacientii, mai contaminati decat sunt, nu pot fi. In schimb, vor avea ocazia sa primeasca mai multa compasiune din partea personalului medical.
 • +4 (4 voturi)    
  Metode de evitare a situației (Miercuri, 25 martie 2020, 11:45)

  samuraijack [utilizator]

  O metodă folosite în alte țări pentru a evita asemenea cazuri: personal medical e împărțit pe echipe care lurează izolat una de cealaltă: fiecare echipă folosește doar o anumită zonă (secție/toalete/spații comune) a spitalului fără a intra deloc în interacțiune (chiar și în timpul liber) cu celălalte echipe. Astfel, în caz că un medic/asistentă se îmbolnăvește într-o echipă poate contamina în cel mai rău caz doar echipa respectivă.
  • +2 (2 voturi)    
   Deja-i prea mult pentru „cerceii” noștri. (Miercuri, 25 martie 2020, 14:29)

   Tayen [utilizator] i-a raspuns lui samuraijack

   Aia presupune și o minimă gândire strategică, dacă-i pot spune așa.
 • -1 (3 voturi)    
  Virusul ramane pe suprafete pana la 17 zile (Miercuri, 25 martie 2020, 12:10)

  Ochiana [utilizator]

  Deci nu stiu ce dezifectie vor putea ei sa faca acolo incat sa elimine complet virusul.
  Mai bine inchideti de tot spitalul pentru 14 zile

  Iar pentru cetateni, cel mai bine, stati departe, daca puteti, de orice spital pentru ca este un posibil focar de infectie.
  • +2 (2 voturi)    
   se poate daca are cine (Miercuri, 25 martie 2020, 12:26)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui Ochiana

   72 de ore pe inox.

   Exista agenti antivirali, Se poate face, dar tebuie sa aiba cine
 • +2 (2 voturi)    
  inconstienta ucide (Miercuri, 25 martie 2020, 12:13)

  ember [utilizator]

  acum cateva saptamani cand multi cetateni ucrainieni ce au tranzitat Suceava erau depistati cu virusul romanii spuneau ca nu e niciun risc, ucrainienii doar au tranzitat aeroportul si de acolo s-au teleportat la Cernauti. daca se faceau teste incepand de atunci, situatia nu era asta, dar noi ne ascundem de fiecare data dupa deget.

  Ca sa nu mai vorbim despre bolnavii care umbla la banchete si festivaluri si refuza carantina sau internarea.
  • +1 (1 vot)    
   Poate ne învățăm minte. (Miercuri, 25 martie 2020, 13:17)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui ember

   Și introducem ore de igienă în școală și la spitale,când intră în tură,medic asistent,infirmieră,un igienist să le verifice ținuta(echipament dezinfectat,mâini curate fără jdemii de inele li brățări,cercei și lănțicuri).Sălile de tratament ,operații și saloanele verificate periodic(zilnic și de mai multe ori pe zi)de către un igienist,care să verifice calitatea dezinfecțiilor făcute.Trebuie să creștem importanța igienei în spitale,școli,în localități și acasă la fiecare vine de la sine.
   • +1 (1 vot)    
    Bună ideea. ȘI SCOATEM RELIGIA DIN ȘCOLI! (Miercuri, 25 martie 2020, 14:30)

    Tayen [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    Atunci ar mai fi o speranță.
 • +3 (3 voturi)    
  Sabotaj (Miercuri, 25 martie 2020, 12:25)

  CezarN [utilizator]

  Cand vorbim de managerul spitalului care i-a chemat pe toti medicii (inclusiv pe cei infectati) la instructaj, putem vorbi lejer de sabotaj, nu de zadarnicirea raspandirii bolilor. Iar pedeapsa ar trebui sa fie pe masura, nu amenda sau inchsoare cu suspendare ...

  Dupa cum putem vorbi de prostie si incompetenta in cazul medicilor si asistentelor care s-au adunat ca oile, inghesuindu-se unul in celalalt pe timpul unei asemenea pandemii despre al carei pericol ei ar fi trebuit sa stie primii.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by