Nu s-a înregistrat niciun caz nou de coronavirus în Codogno, orașul care a raportat prima infecție din Italia. Codogno a fost închis din 21 februarie, scrie La Stampa, preluată de Mediafax. „Chiar și cele mai întunecate nopți au un răsărit frumos”, notează publicația italiană

Ambulanta in CodognoFoto: Profimedia Images

În Codogno, oraș aflat în apropiere de Lodi, nu a apărut niciun caz nou de coronavirus, semn că închiderea zonelor roșii dă efectele dorite. Codogno și celelalte 11 municipalități din jurul său sunt închise din 21 februarie.

Cu toate acestea, Lombardia îi îndeamnă pe oameni „să nu lase garda jos”. Consilierul pentru sănătate din Lombardia, Giulio Gallera, a scris pe Facebook: „Numerele nu trebuie privite zi de zi”.

În Lombardia, numărul de infecții a crescut la 30.703, iar tendința de creștere a spitalizărilor a continuat.

„Trebuie să mai rezistăm și să fim și mai riguroși în respectarea regulilor. Chiar și cele mai întunecate nopți au un răsărit frumos”, a spus Giulio Gallera.

Bărbatul din Codogno pe care medicii îl consideră primul pacient infectat cu noul coronavirus în Italia a fost externat din spital, după ce timp de o lună a fost în stare gravă. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, identificat doar cu numele Mattia, a petrecut 18 zile la Terapie Intensivă, conectat la aparate care îl ajutau să respire.

Mattia a povestit că unul dintre „cele mai simple şi frumoase lucruri” este „să respiri de unul singur”, lucru pe care l-a realizat după ce nu a mai avut nevoie de ajutorul aparatelor pentru a respira.

Bărbatul, care locuieşte într-un orăşel din regiunea Lombardia, şi-a pierdut tatăl din cauza noului coronavirus. Soţia sa, însărcinată, s-a vindecat de Covid-19.