Adrian Streinu Cercel a declarat, la Antena 3, că ce s-a întâmplat în Suceava, unde zeci de cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19, ”nu este ceva nemaipomenit” și că se aștepta ca acest lucru să se întâmple, doar că la Iași.

Adrian Streinu CercelFoto: AGERPRES

„Ce s-a întâmplat la Suceava nu este ceva nemaipomenit, este ceva ce era de așteptat. Eu mă așteptam să apară la Iași. (...) Pentru că foarte multe persoane au venit din Italia cu avioanele cu relația Iași – Suceava. (...) Faptul că s-a întâmplat la Suceava este un accident epidemiologic. Nemaipomenit este că au fost peste 50 de persoane în aceeași zi. Asta înseamnă că au avut în spate o persoană puternic transmițătoare. Pot fi persoane puternic transmițătoare persoanele ipohondre, care în realitate nu au nimic, se plimbă din cabinet în cabinet”, a afirmat prof.dr. Adrian Streinu Cercel, potrivit Mediafax.

Un număr de 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu COVID 19, conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, anunță GCS.

Din cele 103 cadre medicale, 43 sunt medici, dintre care 27 sunt din Suceava.

Mai sunt diagnosticați 45 de asistenți medicali, dintre care 30 în Suceava, 14 Infirmieri (13 infirmieri Suceava) și o îngrijitoare.