Ministrul Sănătății, Victor Costache, a spus că în urma ”accidentului din Suceava”, unde zeci de cadre medicale au fost diagnosticate cu Covid-19, ”orice intervenție invazivă programată și consultații să fie oprite în spitalele românești”. Totodată, potrivit acestuia, acum ”avem în total peste 100 de paturi de terapie intensivă și în jur de 2.000 de paturi de secție”, dar pentru faza 2 speră ”să ajungem la un plus de 4 – 5.000 de paturi”.

Victor CostacheFoto: AGERPRES

„Avem în total peste 100 de paturi de terapie intensivă și în jur de 2.000 de paturi de secție. Urmează o serie de spitale de fază 2, sunt spitale de penumologie, la care se adaugă spitale care sunt identificate la fiecare județ. Sper să ajungem la un plus de 4 – 5.000 de paturi în spitale fază 1 și fază 2, să evităm contactul între pacienții COVID-19 și non-COVID-19. În urma accidentului de la Suceava am luat această măsură luni, în care, timp de două săptămâni, orice intervenție invazivă programată și consultații să fie oprite în spitalele românești, pentru a se putea crește stocurile și proteja personalul medical”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache, la Antena3, potrivit Mediafax.

Un număr de 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu COVID 19, conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, anunță GCS.

Din cele 103 cadre medicale, 43 sunt medici, dintre care 27 sunt din Suceava.

Mai sunt diagnosticați 45 de asistenți medicali, dintre care 30 în Suceava, 14 Infirmieri (13 infirmieri Suceava) și o îngrijitoare.