Premierul Ludovic Orban a anunțat marți că nu se instituie o interdicție totală de ieșire din casă pentru persoanele peste 65 de ani, urmând a se stabili un interval orar în care pensionarii vor putea merge la magazine, farmacii sau să se plimbe.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

Vorbind despre rostogolirea unei „informații care nu este adevărată”, Orban a precizat, într-o conferință de presă, că „va exista un interval orar în care pensionarii se vor putea deplasa” iar obiectivul guvernului este să se asigure că „le asigurăm servire aproape exclusivă în magazine, în farmacii”, astfel încât „să nu interacționeze cu alți cetățeni” și să riște să se infecteze cu noul coronavirus.

„Pentru a-i proteja, doar pentru a-i proteja. se va institui practic această interdicție de a ieși de la domiciliu” în afara orelor care vor fi anunțate, cel mai probabil în această seară, de ministrul de Interne Marcel Vela, a precizat Ludovic Orban.

Precizările premierului vin după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat în cursul aceleiași zile că, „pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă”.