Spitalele din județul Brăila nu vor accepta și trata bolnavi de coronavirus din alte regiuni ale țării. Anunțul prefectului județului Brăila vine după ce mai mulți politicieni locali au protestat față de proiectul care viza transferarea de la Galați la Brăila a pacienților cu COVID-19.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc, a făcut anunțul la finalul unei videoconferințe la care au participat reprezentanții Ministerului Sănătății și managerii instituțiilor din domeniul medical din Brăila.

Boboc a spus că autoritățile brăilene au prezentat un plan care vizează tratarea în Brăila doar a bolnavilor din județ, iar documentul a fost aprobat de conducerea ministerului.

"În urma discuțiilor pe care le-am purtat ieri (luni – n.r.) cu reprezentanții unităților spitalicești aflate în subordinea administrației publice din Brăila și a transmiterii, de către aceștia, a planurilor albe necesare gestionării actului medical în situații de criză, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila a înaintat către Ministerul Sănătății planul de gestionare a pandemiei COVID-19, la nivelul județului. Astăzi (marți – n.r.), în cadrul videoconferinței organizată de Ministerul Sănătății, unde am participat alături de conducerea DSP Brăila și managerii unităților spitalicești, acest plan a fost acceptat. Astfel, la nivelul județului Brăila se va asigura DOAR tratarea pacienților infectați cu virusul COVID-19, care prezintă și patologii asociate, DIN JUDETUL NOSTRU. DSP Brăila va transmite cetățenilor întreaga procedură pe care o vor avea de urmat pentru problemele de ordin medical, dar și locațiile pe care le vor avea la dispoziție”, a anunțat, pe Facebook, prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc.

Scandalul de la Brăila a izbucnit luni, după apariția unei scrisori semnate de conducerea Direcției de Sănătate Galați în care se vorbea despre transferarea bolnavilor de COVID-19 din regiune la unitățile medicale brăilene, scrie Mediafax.

Reprezentanții DSP Galați solicitau omologilor de la Brăila un punct de vedere în ceea ce privește strategia. Toți bolnavii și suspecții de COVID-19 din Galați urmau să fie duși la Brăila, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi la Spitalul de Psihiatrie Sf. Pantelimon. În schimb, județul Galați ar fi preluat femeile cu probleme ginecologice şi gravidele confirmate cu COVID-19, dar și toți pacienții din Brăila care nu sunt infectați cu coronavirus.