​Unul dintre cei mai mari producători europeni de componente auto, Schaeffler, reduce treptat producția din segmentele automotive la fabricile de lângă Brașov. Ca furnizor global pentru sectorul automotive și industrial, ne ajustăm capacitățile de producție și reacționăm la faptul că tot mai mulți producători de autovehicule și-au redus sau oprit temporar producția în Europa, ca urmare a extinderii epidemiei Coronavirus, spune compania, într-un răspuns pentru HotNews.ro.

Un sediu al SchaefflerFoto: Schaeffler

Schaeffler are 5.000 de angajați în țară și a anunțat că reduce producția în toată Europa. În campusul din Brașov, Schaeffler operează trei fabrici - una de producție de componente auto și două de producție dedicată aplicațiilor industriale, care continuă activitatea conform angajamentelor luate față de clienți, spune compania.

Abordarea Schaeffler ia în considerare nevoile actuale ale diviziilor noastre. Divizia industrie nu este afectată în aceeași măsură ca cea automotive. Până în prezent, producția a fost ajustată doar în anumite segmente, pentru a putea îndeplini obligațiile față de clienții companiei.

În campusul din Brașov, Schaeffler operează trei fabrici - una de producție de componente auto și două de producție dedicată aplicațiilor industriale, care continuă activitatea conform angajamentelor luate față de clienți.

Sănătatea și siguranța angajaților, protecția lanțurilor de aprovizionare și sprijinul acordat clienților au cea mai mare prioritate pentru companie. Pentru a preveni și ține sub control transmiterea Covid-19 la locurile de muncă din cadrul companiei, au fost implementate și se implementează tot mai multe măsuri, precum cele care vizează servirea mesei, igienizarea spațiilor și mijloacelor de transport, programe Home Office, acces controlat al vizitatorilor și al angajaților.