7 medici, 23 de asistenți medicali, plus personal auxiliar de la Spitalul Floreasca, cel mai mare spital de urgență din București, sunt izolați la domiciliu după ce un pacient care s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului a fost confirmat cu infecție cu coronavirus și transferat, ulterior, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, a declarat medicul Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, pentru HotNews.ro.

Spitalul FloreascaFoto: AGERPRES

Pacientul infectat a venit la Spitalul Floreasca pentru o altă problemă de sănătate și nu a declarat inițial că ar avea "elemente epidemiologice" care să aibă legătură cu coronavirus, a precizat medicul Bogdan Oprița.

Nu toate cele 30 de cadre medicale izolate au intrat în contact direct cu pacientul infectat, spune Bogdan Oprița, însă și personalul care a avut contact indirect a trecut în izolare voluntară la domiciliu. "Cei care au intrat în contact nemijlocit cu el sunt 7-8 persoane", a subliniat Bogdan Oprița.

De asemenea, personalul purta echipament de protecție, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Spitalul Floreasca așteaptă acum să primească teste de diagnostic pentru coronavirus pentru a își testa angajații care au intrat în izolare la domiciliu.

Bogdan Oprița mai spune că activitatea spitalului nu este afectată, mai ales că în această perioadă internările care nu reprezintă urgențe au fost suspendate.