Un preot catolic din Italia a murit de infecție cu noul coronavirus după ce a refuzat să fie trecut pe ventilație artificială astfel încât ventilatorul să fie folosit pentru un pacient mai tânăr, relatează Newsweek.

preot din Italia (twitter)Foto: Hotnews

Don Giuseppe Berardelli, 72 de ani, a murit pe 15 martie, la un spital din Lovere (provincia Bergamo, una dintre cele mai afectate zone din Italia) după ce a refuzat să fie conectat la aparatura medicală care, potrivit sursei citate, ar fi fost cumpărată special pentru el de enoriași.

Berardelli, figură îndrăgită de enoriași, era cunoscut atât pentru ajutorul pe care îl oferea celor cu probleme financiare, cât și pentru nonconformismul său, preotul obișnuind să meargă cu motocicleta, relatează ziarul italian Araberara, citat de Newsweek.

Moartea sa a fost consemnată și pe rețelele sociale, oamenii vorbind despre ”sacrificiul” preotului. "Este un martir, un sfânt”, a scris preotul James Martin, pe twitter.

Vaticanul nu a comentat până acum cazul preotului Giuseppe Berardelli, unul din cei peste 6.000 de italieni care și-au pierdut viața din cauza pandemiei.

Italia este țara care a înregistrat cel mai mare număr de decese, aproape dublu față de China, statul de unde a pornit pandemia. Numărul total de infecții este în prezent de aproape 64.000.