Autoritățile ar trebui să colaboreze cu o echipă de specialiști în comunicare, în contextul coronavirusului, declară la RFIpreședintele PLUS, Dacian Cioloș, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European. El spune că e nevoie de credibilitate, atunci când sunt anunțate măsuri restrictive pentru populație.

Dacian CiolosFoto: Captura Digi 24

”Nu vreau să creadă cineva că vin să dau lecții celor care duc greul acum, pentru că știu ce înseamnă să-ți asumi o astfel de responsabilitate și am tot respectul pentru cei care și-au asumat această responsabilitate. Și noi vrem să ajutăm cu experiența pe care o avem (...). E important ca Guvernul să fie ajutat acum și să se lase ajutat, să se lase sprijinit. Evident că acolo e comanda, evident că e nevoie de o comandă foarte fermă, foarte clară (...) și mobilizate toate forțele din societate”, a declarat Cioloș.

În opinia sa, comunicarea autorităților în contextul coronavirusului poate fi îmbunătățită: ”Mi s-a părut insuficient de clară și de fermă. Eu cred că într-o astfel de operație, precum cea pe care o conduce Guvernul acum și trebuie să recunosc că nu e deloc ușor ceea ce se întâmplă acum și nu e deloc ușor pentru Guvern, cred că trebuie o echipă de specialiști în comunicare, care să ajute Comandamentul pentru Situații de Urgență să transmită mesaje foarte clare pe toate canalele”.

Liderul PLUS a dat și un exemplu de comunicare insuficient de fermă, respectiv prezentarea ordonanțelor militare privind limitarea deplasărilor. ”Când doar ieși în fața publicului și citești de pe o hârtie niște decizii, nu mi se pare suficient, nu inspiră fermitate și suficientă credibilitate”.