Primarul unei comune din Vaslui a publicat o listă cu persoanele aflate în izolare şi a cerut sprijinul populaţiei să ajute la identificarea celor întorşi din străinătate. Postarea sa a stârnit reacţii negative din partea unor cetăţeni, care au susţinut că prin publicarea listei se încalcă legea privind protecţia datelor cu caracter personal, iar Inspectoratul de Poliţie Judeţean a sesizat Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Izolare de coronavirus in RomaniaFoto: Profimedia Images

Este vorba despre primarul comunei Perieni, Alexandru Iacob.

"Tabel nominal cu persoanele aflate în autoizolare în comuna Perieni. Pentru a monitoriza această situaţie, vă rugăm să ne sesizaţi dacă mai sunt persoane care sunt venite recent din afara ţării", este mesajul care însoţeşte fotografia cu lista postată de primar pe Facebook, scrie Agerpres.

Potrivit listei publicate de primar, în comuna Perieni sunt izolate la domiciliu 62 de persoane. Lista conţine numele oamenilor întorşi din străinătate, data la care au intrat în izolare la domiciliu şi cea la care le expiră această perioadă, fără a cuprinde şi codurile numerice personale.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au sesizat Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal în cazul primarului.

"Referitor la situaţia din comuna Perieni, am sesizat Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, care va lua măsurile legale", au declarat pentru Agerpres reprezentanţii IPJ Vaslui.