Primul test făcut de cancelarul german Angela Merkel pentru coronavirus a fost negativ, a anunţat luni un purtător de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, citat de DPA, scrie Agerpres. Merkel a intrat duminică în autoizolare după ce a intrat în contact cu un medic infectat cu COVID-19.

Angela MerkelFoto: Captura presidency.ro

Teste suplimentare vor fi făcute în zilele următoare, a adăugat acesta.

Cancelarul federal german Angela Merkel a fost plasată duminică în carantină după ce a intrat în contact cu un doctor infectat cu noul tip de coronavirus.

Angela Merkel este sănătoasă și lucrează de acasă, a declarat luni dimineață vicecancelarul Olaf Scholz, citat de Reuters. "Cancelarul este sănătoasă în acest moment. Lucrează din biroul de acasă, la fel ca mulți alți oameni care au intrat în autoizolare”, a declarat Scholz, într-o conferință de presă.

"Este activă, am avut ședință de guvern în această dimineață, fără video, dar, evident, toți ne recunoaștem între noi după voce. Altfel, documentele circulă între noi și totul se desfășoară așa cum vă așteptați”, a mai comentat el.

Scholz a mai spus că îi va ține locul lui Merkel miercuri în ședinția Bundestag-ului, camera inferioară a parlamentului.