​Toți marii producători auto europeni și-au suspendat producția, dar au anunțat diversele posibile date de reluare, de la final de martie, până la ultima decadă din aprilie. Și Volkswagen a anunțat suspendarea producției la uzinele europene, undeva între două și trei săptămâni, dar șeful companiei avertizează că închiderile ar putea dura mult mai mult și că răspândirea virusului nu se va opri probabil decât peste câteva săptămâni, scrie Automotive News.

Herbert DiessFoto: Volkswagen

”Majoritatea fabricilor noastre au producția suspendată pentru 2-3 săptămâni, dar probabil aceste măsuri vor dura mai mult”, spune Herbert Diess, CEO Volkswagen.

”Răspândirea virusului nu se va opri în câteva săptămâni de acum înainte și, în consecință, sper să fim pregătiți să trăim pentru mult timp cu amenințarea, până când vor fi pe piață medicamente eficiente sau un vaccin.

În UE se produc anual peste 16 milioane de mașini, ceea ce înseamnă 300.000 pe săptămână. Cu siguranță din cauza închiderilor producția va fi cu peste un milion de unități mai mică decât într-un an obișnuit.

Mulți sunt de părere că activitatea va fi reluată abia în luna mai și că ar putea urma concedieri.