Președintele american Donald Trump și-a exprimat luni îndoielile legate de restricțiile aplicate în fața avansului coronavirusului. Acesta este nemulțumit de impactul asupra economiei și a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea orienta spre o relaxare a acestora, scrie AFP.

Donald TrumpFoto: White House

"Nu putem permite ca remediul să fie mai rău decât problema în sine", a scris el, pe Twitter.

"La sfârșitul perioadei de 15 zile, vom lua o decizie privind direcția pe care o vom urma!", a adăugat el, fără alte precizări.

Casa Albă a prezentat săptămâna trecută o serie de recomandări reunite într-un document intitulat “15 zile pentru a încetini propagarea" virusului.

Autoritățile sanitare americane avertizează de mai multe zile că răul de-abia urmează în Statele Unite și nu a venit momentul pentru relaxarea eforturilor.

"Vreau ca americanii să înțeleagă: în această săptămână se va înrăutăți cu adevărat", a spus luni la NBC Jerome Adams, care coordonează sănătatea publică.

El s-a declarat nemulțumit că unii americani aleg să nu respecte regulile de distanțare socială și a cerut mai multă rigoare. "Așa se propagă virusul. Trebuie cu adevărat ca toată lumea să rămână acasă".

Donald Trump a redistribuit luni mai multe mesaje care acreditează ideea că este mai degrabă în favoarea unei relaxări a regulilor.

"Trebuie aplatizată curba (contaminărilor), NU economia", spune unul dintre aceste mesaje.

Dacă mai multe guverne, în special California și New York, au optat pentru carantinare, Donald Trump a exclus să plaseze ansamblul Statelor Unite sub aceste reguli.