Germania a cerut companiilor auto să producă dispozitive medicale, precum măști și ventilatoare, criza coronavirusului fiind tot mai dură în Europa unde sistemul sanitar face cu greu față nevoilor de diverse lucruri. Și în Spania, Italia și SUA companii din domenii ce nu au legătură cu sănătatea produc în acest domeniu în care nevoia este urgentă, scrie Bloomberg.

Intr-o uzina VolkswagenFoto: Volkswagen

Autoritățile încearcă să se folosească de capacitățile de producție și de cele de inginerie ale companiilor auto pentru a rezolva nevoia urgentă de diverse dispozitive medicale. În Germania numărul deceselor a trecut de 110.

Volkswagen este în discuție pentru producția de elemente medicale, iar compania spune că are 125 de imprimante 3D performante cu care produce componente pentru prototipuri, iar acestea pot fi folosite acum și pentru a produce în domeniul medical. Compania produce măști în China și spune că susține autoritățile germane cu măști de protecție, termometre, echipamente pentru diagnosticare și dezinfectanți.

Daimler spune că a primit cereri în acest sens de la autorități și le analizează, iar Daimler și Volkswagen au donat peste 300.000 de măști de protecție din rezervele lor către organizații din domeniul sănătății.

Și în alte țări companiile auto spun că sunt pregătite să producă dispozitive medicale, exemple fiind Ferrari și Fiat-Chrysler din Italia care spun că pot retehnologiza o parte din capacitatea de producție pentru a produce ventilatoare. Numărul de morți a trecut de 5.400 în Italia, din cauza coronavirusului.

În SUA General Motors a spus că ar putea face la fel, modifcând fabricile pentru noile cereri. Cele mai multe companii auto mari au încetat producția în Europa din cauza pandemiei și ar avea capacitate pentru domeniul sanitar, dacă li se va cere.

Și în Spania companii din diverse domenii produc măști sau ventilatoare, exemple fiind Navantia (industria anavală) și Airbus. În Spania au murit peste 2.000 de oameni din cauza pandemiei.