Sunt aproape 4.000 de angajați din domeniul sănătății infectați cu coronavirus în Spania, iar peste 1 din 10 cazuri confirmate este un lucrător din domeniul sănătății, au spus luni oficialii în timp ce bilanțul în a doua cea mai grav afectată țară din Europa crește, relatează Reuters.

Coronavirus SpaniaFoto: Profimedia Images

La fel ca în alte țări afectate puternic de virus, asistentele, doctorii și ceilalți angajați din domeniul sanitar au spus că nu primesc destule echipamente de protecție. Autoritățile și companiile se agită să fabrice, să cumpere și să distribuie mai multe echipamente.

”Avem niște date care nu ne plac, pentru că ar trebui să încercăm să controlăm, precum faptul că avem 3.910 angajați din domeniul sanitar afectați”, a spus șeful situațiilor de urgență sanitară, Fernando Simon în cadrul unei conferințe de presă.

Numărul cazurilor înregistrate în Spania a crescut la 33.089 de la 28.572 de cazuri duminică. Acest lucru înseamnă că angajații din domeniul sanitar reprezintă aproximativ 12% din totalul persoanelor infectate.

Ei și angajații de la centrele de bătrâni vor avea prioritate în timp ce Spania derulează un program de testare.

Bilanțul deceselor a ajuns la 2.182, după ce 462 de persoane au murit peste noapte, a spus Ministerul Sănătății. Simon a spus că 87% din numărul celor care au murit aveau 70 de ani sau mai mult.

Vicepremierul Spaniei, Carmen Calvo, a fost spitalizat duminică cu infecție respiratorie și așteaptă rezultatele testelor, a spus guvernul luni. Rezultatele pentru Calvo, născută în 1957, vor fi făcute publice imediat ce vor fi gata.

Alți doi miniștri și soția premierului Pedro Sanchez au fost infectați cu coronavirus în ultimele săptămâni.