Primarul orașului Kiev, Vitali Klitschko, fost campion WBC la categoria supergrea, a restricționat transportul public din oraș. Măsura intră în vigoare luni și face parte dintr-un set de măsuri dure în lupta împotriva coronavirusului, transmite Mediafax.

Autobuz in KievFoto: Profimedia Images

Vitali Klitschko încearcă din răsputeri să oprească răspândirea noului coronavirus. Fostul campion WBC a adoptat măsuri agresive pentru a proteja capitala Ucrainei în lupta împotriva Covid-19.

Începând de luni, transportul public din Kiev va fi disponibil doar pentru personalul medical, pompieri, poliţişti, angajaţii serviciilor de utilităţi, personalul farmaciilor şi cel al magazinelor alimentare.

„Având în vedere răspândirea rapidă a coronavirusului, va trebui să adoptăm măsuri eficiente pentru a limita contactul social din oraşul nostru. Din acest motiv, începând de luni transportul public al capitalei va fi disponibil doar pentru personalul medical, pompieri, poliţişti, angajaţii serviciilor de utilităţi, personalul farmaciilor şi cel al magazinelor alimentare”, a spus Vitali Klitschko.

Aceasta nu este singura măsură adoptată de Klitschko. Acesta a închis şcolile şi toate magazinele cu excepţia celor alimentare, farmaciilor, staţiilor de alimentare şi băncilor.

În Ucraina au fost confirmate 47 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

Vitali Klitschko s-a retras din lumea boxului cu un record de 45-2 şi 41 de knockout-uri. Ultima apariţie în ring a avut-o în luna septembrie a anului 2012, când l-a învins pe Manuel Charr, reuşind să îşi păstreze titlul.