Autobuzele și tramvaiele din Iași sunt verificate de polițiști, astfel încât numărul călătorilor să nu fie mai mare decât al locurilor pe scaune.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anunțul a fosts făcut duminică dimineață pe Facebook de către primarul Iașiului, Mihai Chirica.

"Verificăm ca mijloacele de transport să respecte nivelul maxim de încărcare a acestora în condițiile actuale. (...) Rugămintea mea este să respectăm aceste restricții, să fim solidari cu cei care chiar au nevoie de transport, cei care muncesc la foc continuu - cadrele medicale și farmaciștii, cei care ne aprovizionează cu alimente, forțe de ordine și toți cei pentru care deplasarea este absolut obligatorie. Să le garantăm că fiind solidari cu ei, nu le aglomerăm mijloacele de transport și nu le punem viața in pericol. Vă rog respectați normele de igienă, nu părăsiți casele decât dacă e strict obligatoriu: urgențe medicale, aprovizionarea cu medicamente și hrană sau prezența la locul de muncă", a scris Chirica pe Facebook.

Începând de miercuri, autobuzele și tramvaiele din Iași circulă doar în anumite intervale orare, restricțiile fiind decise de Primărie pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat sâmbătă seara o serie de restricții de circulație care, chiar dacă au caracter de recomandare, trebuie considerate ca fiind „obligatorii”, după cum a precizat Raed Arafat. Astfel, între orele 6 dimineața și 10 seara, se „recomandă” ca în afara locuinței casei să se facă pentru o serie restrânsă de motive, printre care mersul la serviciu, cumpărarea de produse, inclusiv pentru animale de companie, sau îngrijirea persoanelor în vârstă. Ministrul a precizat, de asemenea, că trebuie evitată formarea de de grupuri mai mari de trei persoane care nu locuiesc împreună.