Primele trei decese din cauza coronavirusului au fost confirmate duminică în România. Primul deces din cauza coronavirusului de pe teritoriul României a fost confirmat duminică dimineață Este vorba despre un pacient care suferea și de cancer și care se întorsese din Franța în 6 martie. Al doilea deces a fost confirmat la prânz, într-un spital din București, iar un al treilea pacient infectat cu coronavirus a murit la Iași. Bilanțul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns la 433, raportarea oficială de duminică anunțând alte 66 de noi cazuri.

Izolare de coronavirus in RomaniaFoto: Profimedia Images

Cele mai importante informații despre coronavirus din România, LIVETEXT:

-------

0:57Preot amendat pentru că a permis credincioșilor să participe la slujbă în biserică

Un preot din județul Iași a permis mai multor persoane să participe, în biserică, la slujbă. Polițiștii au evacuat 52 de persoane din lăcașul de cult și l-au amendat pe preot cu 5.000 de lei.

23:06Reacţii dure ale autorităţilor după ce DSP Galaţi a propus ca persoanele cu Covid-19 să fie tratate la Brăila

O adresă trimisă duminică de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi către Direcţia de Sănătate Publică Brăila, în care se propune ca „pacienţii din judeţul Galaţi, suspecţi/confirmaţi cu COVID-19 să fie trataţi în spitalele din Brăila” a stârnit reacţii dure în rândul brăilenilor şi al autorităţilor locale, relatează Agerpres.

22:20A treia persoană decedată din cauza coronavirusului este om de afaceri și fost viceprimar / A refuzat internarea și i s-a făcut dosar penal

Vasile Ouatu, în vârstă de 70 de ani, a decedat, duminică seară, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. A fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț, confirmat pozitiv pe 19 martie și în data de 20 martie 2020 transferat la Iași.

Bărbatul se simțea rău și s-a dus, marți, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț iar de acolo a fost transportat, cu ambulanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani.

După investigațiile de la Bisericani, a fost transportat înapoi la Spitalul Județean unde a refuzat internarea și alte investigații. În cursul zilei de miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, a deschis un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”.

21.24Al treilea deces în România din cauza coronavirusului

14.06 Care sunt mai afectate grupe de vârstă

13.34Opt români din străinătate, 7 din Italia și unul în Franța, au murit de la începutul pandemiei

13:03 Bilanțul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns la 433, raportarea oficială de duminică anunțând alte 66 de noi cazuri. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri raportate într-o zi de la apariția COVID-19 în România.

12.50Un al doilea deces confirmat - un pacient internat în București

12.24 Autobuzele și tramvaiele din Iași, verificate de Poliție

11.54 Dosar penal și amendă pentru șoferul care a adus sicriul cu femeia din Maramureș moartă în Italia

11.24O femeie din București aflată în izolare a fugit pe geam din locuință / Prima decizie luată în baza noii ordonanțe militare

11.12Armata va instala un spital militar de campanie și la Constanța

11.07Șeful ISU Hunedoara, confirmat cu coronavirus

10.43Cum justifică Guvernul blocarea accesului la informațiile despre cazurile de coronavirus din țară: „Există riscul de confuzie”

10.19 Judecătorul Danileț: Prin derogarea de la aplicarea CEDO, România se sustrage de la orice formă de ocrotire a drepturilor sau de răspundere ulterioară pentru încălcarea lor

-------

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat sâmbătă seara o serie de restricții de circulație care, chiar dacă au caracter de recomandare, trebuie considerate ca fiind „obligatorii”, după cum a precizat Raed Arafat. Astfel între orele 6 dimineața și 10 seara, se „recomandă” ca în afara locuinței casei să se facă pentru o serie restrânsă de motive, printre care mersul la serviciu, cumpărarea de produse, inclusiv pentru animale de companie, sau îngrijirea persoanelor în vârstă.

Bilanțul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns la 367, raportarea oficială de sâmbătă anunțând alte 59 de noi cazuri, marcând astfel ziua cu cele mai multe îmbolnăviri din țara noastră de la începutul crizei epidemiologice. Potrivit informării făcute sâmbătă, la ora 13, de Grupul de Comunicare strategică, din totalul pacienților, 52 sunt vindecați și externați - 36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).