Edilii din Cannes au hotărât să amenajeze în clădirea care găzduiește celebrul festival de film un mare centru pentru oamenii fără adăpost, după ce festivalul a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit AFP, preluată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Palatul Festivalurilor e sinonim cu covor roşu, vedete mondiale, şampanie şi ţinute ultra-elegante. Acest templu al glamour-ului a aflat miercurea trecută că Festivalul internaţional de film se amână până în toamnă sau mai târziu. Totodată, clădirea găzduieşte de-a lungul anului congrese, târguri şi conferinţe de prestigiu, dar toate au fost anulate.

Însă Cannes are un geniu anume pentru a pune în vitrină modernitatea şi deseori de a o inventa. În vremuri de epidemie, a fi modern şi trendy înseamnă a fi solidar, a propune şi a pune pe picioare soluţii pentru populaţia sub asediu.

Potrivit AFP, edilii din Cannes au hotărât să amenajeze în imensa clădire un mare centru pentru cei fără adăpost. Cei pe care francezii îi numesc „fără domiciliu fix”. Când tot oraşul din jurul lor s-a închis, aceştia sunt de două ori mai expuşi la boală, precum şi la foame.

În Palatul Festivalurilor, aceştia vor beneficia de paturi, duşuri şi mâncare pusă la dispoziţie de ONG-uri. Pentru a nu se plictisi, le stă la dispoziţie toată tehnologia din dotare, cea prevăzută pentru Târgul Mondial de Film.