Italia a înregistrat sâmbătă un nou record în ce privește numărul deceselor cauzate de coronavirus într-o singură zi, cu 793 de morți, ceea ce duce bilanțul total al persoanelor ucise de pandemie în peninsulă la 4.825 în decurs de o lună, potrivit cifrelor difuzate de Protecția civilă italiană, transmite AFP.

Carantina ItaliaFoto: Profimedia Images

Italia, unde primul deces cauzat de coronavirus a fost înregistrat în urmă cu o lună, este acum cea mai afectată ţară din lume de această pandemie.

Autoritățile italiene au anunțat de asemenea sâmbătă 6.557 de noi cazuri pozitive de Covid-19, un alt record îngrijorător. Numărul total al infectărilor în peninsulă se ridică acum la 53.578.

Regiunea orașului Milano, Lombardia (nord), unde serviciile de sănătate sunt compleșite, a înregistrat marea majoritate a deceselor (546), precum și jumătate din cazurile noi de îmbolnăviri.

Autorităţile din Lombardia i-au cerut șefului guvernului italian Giuseppe Conte să instituie „măsuri mai coercitive”, să impună „noi restricţii”, mai severe decât interdicţia vizând adunările publice şi limitările stricte ale deplasărilor, în vigoare de la 10 martie.

Joi, vicepreşedintele Crucii Roşii chineze, Sun Shuopeng, care a venit să le ofere italienilor expertiza sa asupra acestei pandemii ce a izbucnit în țara sa, a apreciat la rândul său că măsurile instituite în Italia nu au fost „suficient de restrictive”. „Trebuie să opriţi cu totul activitatea economică. Toată lumea trebuie să rămână în casă”, a spus el.