Parchetul anunță că a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor în care este vizată conducerea Spitalului Filiași, care nu a luat măsuri în cazul unui pacient infectat cu coronavirus, acesta intrând în contact cu 23 de cadre medicale.

CoronavirusFoto: AGERPRES

Secția de Primiri Urgențe a Spitalului Filiași, din județul Dolj, a fost închisă miercuri, după ce un pacient internat acolo a ieșit pozitiv la testul pentru COVID-19. În total, 23 de cadre medicale care au intrat în contact cu bărbatul sunt izolate la domiciliu.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Dolj, bărbatul în vârstă de 67 de ani, întors din Franța, a fost transferat, miercuri, la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova.

Parchetul General a anunțat vineri că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi au deschis astăzi un dosar penal pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Conform sursei citate, Poliția Dolj s-a sesizat din oficiu că în perioada 15-19 martie "funcţionari publici cu funcţie de conducere din cadrul Spitalului Filişani şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin neluarea măsurilor legale privind prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, fapt ce a avut ca urmare răspândirea de către un pacient a infecţiei COVID-19".

"Prin gestionarea în mod defectuos a situaţiei create, un număr de 23 de cadre medicale din cadrul unităţii spitaliceşti au fost izolate la domiciliu, secţia primiri-urgenţe a Spitalului Filişanilor fiind închisă", precizează Parchetul.

Toate cele 23 de cadre medicale care au intrat în contact cu pacientul infectat cu coronavirus au fost testate. Potrivit Digi 24, până vineri au sosit rezultatele pentru 10 dintre acestea și sunt negative.