Brazilia a anunțat închiderea de luni a granițelor pentru cetățenii din Europa, Australia și câteva țări asiatice, pentru a combate răspândirea pandemiei COVID-19, anunță AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aceste restricții, valabile pentru o lună, sunt aplicabile cetățenilor din Spațiul Economic European (Uniunea Europeană, Regatul Unit, Islanda, Norvegia și Elveția), Chinei, Japoniei, Coreei de Sud, Australiei și Malaeziei care nu au rezidență în Brazilia sau o justificare familială sau de ordin profesional pentru a intra în țară, potrivit unui ordin ministerial.

Departamentul de justiție, care a inițiat decretul, nu a explicat de ce restricția nu se aplică și Statelor Unite, unde mai bine de 10 000 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirusul COVID-19 și 153 de decese au fost înregistrate.

Cetățenii brazilieni sau străini cu reședința în Brazilia pot în continuare circula liber, la fel ca și persoanele ce fac parte din organizații internaționale cu misiuni în statul sud-american.

Decizia vine după ce joi dimineața Brazilia a interzis accesul naționalilor din Argentina, Bolivia, Columbia, Guyana Franceză, Guyana, Paraguay, Peru și Surinam.