Washingtonul şi-a înăsprit avertismentul adresat cetăţenilor americani, care au fost îndemnaţi să nu plece în străinătate sub niciun motiv în faţa răspândirii coronavirusului şi să revină în Statele Unite dacă este posibil, notează AFP, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atenţionarea Departamentului de Stat american a atins astfel nivelul maxim pentru toate ţările lumii, o măsură fără precedent.

„Departamentul de Stat le recomandă cetăţenilor americani să nu călătorească în străinătate din cauza impactului mondial al COVID-19”, a afirmat diplomaţia de la Washington pe Twitter.

„În ţările în care mai sunt opţiuni pentru a pleca pe cale comercială, cetăţenii americani rezidenţi în Statele Unite ar trebui să se organizeze pentru a reveni acasă imediat”, a adăugat Departamentul de Stat, fără să precizeze dacă repatrierea va fi suportată de autorităţile americane.

Această măsură a intervenit în timp ce numeroase frontiere au fost închise în întreaga lume, printre care graniţa dintre Statele Unite şi Canada.

Toate călătoriile din Europa spre SUA au fost, de asemenea, suspendate pentru cetăţenii neamericani cu scopul de a opri răspândirea pandemiei.