Polițiștii au făcut joi percheziții la persoane care au vândut ilegal materiale sanitare vitale în criza coronavirus, precum mănuși chirurgicale, măști sanitare și produse dezinfectante.

Protectie coronavirusFoto: Backgrid UK/ Profimedia Images

În urma percheziţiilor, au fost ridicate peste 13.500 de măşti de protecţie şi peste 11.000 perechi de mănuşi, precum şi 900 de litri de dezinfectant şi peste 300 de ochelari de protecţie.

"Astăzi, 19 martie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu produse sanitare şi echipamente medicale de protecţie", a transmis Poliția Capitalei.

Conform anchetatorilor, mai multe persoane au achiziţionat de pe piaţa neagră echipamente medicale de protecţie, precum şi cantităţi mari de dezinfectant, cu intenţia de a le pune în vânzare, direct sau online, la preţuri supraevaluate, profitând de cererea crescută şi de lipsa lor de pe piaţă.

Anterior, parte din materiale ar fi fost deja vândute atât către persoane fizice, cât şi către persoane juridice, pe baza unor documente fictive.