Italia nu va scăpa "mai devreme de trei luni" de epidemia Covid-19, care a ucis deja aproape 3.000 de oameni în peninsulă, a estimat joi virusologul Massimo Galli, care conduce serviciul de boli infecțioase al celui mai mare spital din Milano, scrie AFP.

Aeroportul Milano, gol din cauza coronavirusFoto: Profimedia

"Speranța mea este că ne vom putea elibera de acest virus nu mai devreme de trei luni de la momentul în care am aplicat anumite reguli", a spus el, citat de presa italiană.

Italia a luat măsuri foarte stricte de carantinare a populației, însoțite de închiderea școlilor și a magazinelor neesențiale.

"Nu este și nu va fi un timp scurt, dar dacă se produce în termen mai scurt, voi fi primul care se va bucura", a adăugat el.

Galli este o somitate în Italia, unde conduce departamentul de boli infecțioase al spitalului Sacco din Milano, în Lombardia, regiunea din nordul peninsulei cea mai afectată de epidemie, cu aproape 2.000 de morți și peste 17.000 de cazuri.

"Vaccinul este o speranță, există 18 programe deschise pentru a ajunge la vaccin", a comentat el.

"Dacă avem noroc, vaccinul va veni probabil după vară, nu înainte", a arătat Galli.

Noul coronavirus a ucis cel puțin 9.020 de persoane după apariția sa, în decembrie, în China.

Italia, a doua cea mai afectată țară din lume, cu 2.978 de decese, este pe punctul de a depăși China (3.245 morți, potrivit cifrelor oficiale).

Peste 217.510 cazuri de infectare au fost detectate în 157 de țări și teritorii de la începutul pandemiei.