Medicii din Anglia vor începe, cel mai devreme de luni, să administreze pacienților cu COVID-19 un medicament care se inhalează și care poate ajuta deja pacienții cu astm sau cu boală pulmonară obstructivă cronică, scrie News Sky News.

Coronavirus in RomaniaFoto: Agerpres

Medicamentul experimental, numit SNG001, va fi administrat pentru început pacienților de la Southampton General Hospital ca parte a primului experiment de acest gen.

Tratamentul a arătat deja că îmbunătățește recuperarea pacienților cu astm și a pacienților cu boală pulmonară obstructivă cronică care au alte infecții pulmonare, precum gripă.

Tom Wilkinson, profesor pneumolog la University of Southampton, a spus pentru Sky News că speră ca tratamentul să crească rata de recuperare a persoanelor afectate de coronavirus și că va crește protecția plămânilor care nu sunt infectați încă, reducând totodată numărul pacienților care au nevoie de intubare și ventilație.

Medicamentul este o formulă de interferon beta, proteină care orchestrează răspunsul antiviral al corpului.

Cercetătorii cred că tratamentul va preveni ca virusul chinez să pună stăpânire pe celulele plămânului.

Aproximativ 100 de pacienți în stare gravă din 10 spitale vor lua SNG001 printr-un inhalator.

Medicamentul a trecut repede prin procesul de reglementare și testele clinice au fost aprobate în câteva zile.

Aproximativ 300 de teste clinice sunt derulate pe medicamente și terapii experimentale pentru pacienții cu coronavirus, printre care cu clorochină, Remdesivir - un medicament dezvoltat pentru a trata Ebola, și Kaletra, un tratament pentru HIV.

Citește și: