În noaptea în care guvernul spaniol a decis intrarea în carantină națională pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus, Marcos, un bărbat în vârstă de 30 de ani, a prins curaj și a invitat-o la el acasă pe femeia cu care vorbea pe tinder de trei zile, relatează Reuters într-un amplu reportaj privind experiențele amorase în vreme de carantină.

fakepath\batoni_diane-cupidonFoto: Hotnews

Spre marea lui surpriză, femeia a acceptat. Puțin timp după, femeia a sosit la apartamentul lui Marcos cu un taxi, purtând mănuși și refuzând să ia liftul. După ce aventura s-a consumat, femeia a insistat să îi cheme un taxi pentru a pleca acasă înainte să se lumineze de ziuă.

"Este pentru prima oară când o fată acceptă să vină acasă la mine de la prima întâlnire”, a spus bărbatul, care a refuzat să își dea și numele de familie. ”Presupun că este ultima mea întâlnire înainte ca toată povestea asta să ia sfârșit”, a mai spus el.

În timp ce guvernele impun starea de urgență pentru a combate pandemia de coronavirus, iar distanțarea socială a devenit motto-ul acestor zile, oamenii fiind puși în imposibilitatea de a mai interacționa în baruri, cafenele și restaurante, dragostea- sau cel puțin dorința- găsește o cale prin intermediul aplicațiilor de dating.

Dacă unii utilizatori precum Marcos ajung să se vadă cu persoana respectivă, foarte mulți se limitează la ”aventuri online” prin intermediul video-chaturilor, fără să își asume vreun risc din punctul de vedere al sănătății publice.

"Până nu demult totul se reducea la >, acum reacția este >," spune și Grindr, un utilizator din Beirut, de 20 de ani, care a cerut să nu-i fie divulgată identitatea pentru că aplicația este interzisă în Liban.

Potrivit datelor la nivelul SUA sau, în general, la nivel global, nu s-a înregistrat o modificare substanțială a numărului de oameni care își descarcă aceste aplicații.

"Ceea ce vedem pe OkCupid este dorința reală de comunicare. În condițiile în care tot mai multă lume lucrează de acasă, iar toate planurile care țin de viața socială au fost anulate, unii se simt deja oarecum singuri și izolați”, a spus Melissa Hobley șef marketing la OkCupid.

"În multe orașe, coronavirus a devenit factorul determinant în a sparge gheața și a trimite mesaje”, a mai spus ea.

Cu toate acestea, există deja semnale că aplicațiile de dating se luptă pentru a atrage noi utilizatori în statele care au intrat în carantină națională, fenomen care este așteptat să se extindă tot mai mult.

Instalarea de astfel de aplicații a înregistrat o scădere cu 37% în Spania și cu 41% în Italia, în ultima săptămână.

Toate aceste aplicații au emis avertizări privind riscurile de sănătate, amintindu-le utilizatorilor regulile privind igiena. OK Cupid a insistat chiar că oamenii nu ar trebui să se întâlnească în persoană în timpul pandemiei, redirecționând oamenii către video chaturi. Până acum, pare că utilizatorii au ascultat recomandările, chiar dacă sunt și unii care își asumă riscuri.