​Un lung şir de camioane militare a traversat miercuri noapte centrul oraşului Bergamo, din nordul Italiei, transportând sicrie cu victime ale coronavirusului pentru a fi incinerate în alte locuri, în condițiile în care cimitirul din oraş nu mai are capacitatea necesară, potrivit EFE, citată de Agerpres. Aproape 3.000 de oameni au murit în Italia din cauza noului virus, bilanţ apropiat de cel din China, cu peste 3.200 de morţi.

camioane ItaliaFoto: Captura

Imagini impresionante cu caravana de camioane, difuzate de presa din Italia, sunt o dovadă în plus a modului în care pandemia de coronavirus a lovit provincia Bergamo, cea mai afectată din regiunea Lombardia, cu circa 55 de decese zilnic.

Sicriele, distribuite în 30 de camioane ale armatei italiene, au străbătut oraşul de la cimitirul local şi până la autostradă, având ca destinaţie în jur de 10 municipii din Italia.

Potrivit cotidianului local L'Eco di Bergamo, vehiculele militare au scos circa 60 de sicrie pentru a incinera cadavrele în crematorii din mai multe municipii care s-au oferit să facă acest lucru. Jumătate dintre coşciuge au fost duse în Modena, care permite incinerările în cimitirul din oraş, potrivit unui acord încheiat între Prefectură şi autorităţile sanitare.

Camioanele armatei au transportat sicrie şi în municipii precum Acqui Terme, Brescia, Cervignando del Friuli, Parma, Piacenza şi Rimini.

Odată efectuate incinerările, cenuşa va fi transportată din nou la Bergamo, de unde provin persoanele decedate.

Primarul Bergamo, Giorgio Gori, a mulţumit localităţilor care s-au oferit să ajute. "Într-un moment tragic, colaborarea şi apropierea voastră sunt nepreţuite", a scris Gori, care a anunţat că cimitirul local nu mai poate gestiona numărul mare de incinerări, dat fiind că majoritatea familiilor defuncţilor au ales această modalitate.

De marţi până miercuri, pandemia a ucis 475 de oameni în Italia, cel mai grav bilanţ înregistrat într-o zi într-o singură ţară, conform cifrelor oficiale transmise miercuri. În total, aproape 3.000 de oameni au murit în Italia din cauza noului virus, bilanţ apropiat de cel din China, de unde a plecat pandemia, cu peste 3.200 de morţi.