Primăria Bârlad a lansat un apel către locuitori şi către oamenii de afaceri să doneze bani pentru achiziţionarea de materiale sanitare necesare la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman", spunând că este nevoie urgentă de măști, halate de unică folosință, mănuși sau dezinfectanți.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pentru procurarea necesarului de materiale sanitare pentru protejarea personalului, dar şi pentru tratarea eventualelor cazuri de infectare cu noul coronavirus, Spitalul Municipal de Urgenţă 'Elena Beldiman' Bârlad, prin intermediul Primăriei şi al Consiliului Local Municipal Bârlad, face apel la toate persoanele fizice şi juridice din municipiul Bârlad să susţină financiar achiziţionarea următoarelor materiale, conform listei de necesităţi actuale. Astfel, este nevoie urgentă de măşti pentru pacienţi, combinezoane, viziere, măşti cu viziere, halate de unică folosinţă, mănuşi pentru consultaţie, dezinfectanţi pentru tegument şi pentru suprafeţe, maşină de spălat cu barieră igienică, echipament-costume pentru personalul medical", au transmis reprezentanţii Primăriei municipiului Bârlad, scrie Agerpres.

Potrivit acestora, toate sumele de bani care se vor strânge vor fi folosite exclusiv conform dorinţei donatorilor. De asemenea, numele celor care vor dona nu vor fi făcute publice decât la solicitarea expresă a fiecărei persoane.