De miercuri Armata Serbiei are sub control toate punctele de frontieră, va asigura și controla toate centrele de cazare a migranților și centrele de azil și va asigura securitatea tuturor spitalelor, a comunicat Ministerul sârb al apărării, relatează RTS, potrivit Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Armata Serbiei a primit mult mai multe competențe din momentul în care președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a decretat starea de urgență.

„Angajarea concretă a membrilor Armatei Serbiei a fost reglementată prin hotărârile și ordinele ministrului apărării, Aleksandar Vulin, și ale șefului de Stat Major, general Milan Mojsilović, pentru a oferi sprijin autorităților civile în lupta contra răspândirii infecțiilor cu Covid-19”, a comunicat Ministerul sârb al apărării, adăugând că va colabora în această misiune cu Ministerul sârb de interne și Comisariatul pentru migrație și refugiați.

Potrivit hotărârilor anterioare, Armata Serbiei era angajată pentru controlul și securitatea instituțiilor publice, spitalelor, aeroporturilor din Belgrad și Niš și autogărilor din marile orașe.