Statele Unite suspendă serviciile de viză pentru imigranți și non-imigranți în majoritatea țărilor din cauza pandemiei de coronavirus, a spus purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, relatează Reuters.

Drapel SUAFoto: publicdomainpictures.net

Purtătoarea de cuvânt nu a menționat care sau câte țări suspendă serviciile. Aceasta a a spus că misiunile diplomatice americane din străinătate vor continua să asigure servicii de viză care reprezintă urgență și că rămân disponibile serviciile pentru cetățenii americani.

Secţia Consulară a Ambasadei SUA la Bucureşti a anunțat de marți că suspendă toate operaţiunile de viză care nu reprezintă urgenţe, din motive de siguranţă şi sănătate publică, pe perioada pandemiei de COVID-19.

”Toate programările pentru interviurile pentru viză sunt suspendate până la o dată care va fi anunţată ulterior. Acest lucru include suspendarea programărilor pentru vizele turistice B1-B2, vizele J-1 pentru programul Summer Work Travel şi alte categorii, cu excepţia cazurilor în care programările se încadrează într-una dintre situaţiile exceptate menţionate mai jos. Suspendarea se aplică şi persoanelor care solicită reînnoirea vizei prin curier, prin intermediul programului de reînnoire a vizei fără interviu”, arată comunicatul Secției Consulare.