UPDATE Poliția Română precizează că informația difuzată de presa locală dar și de agenții de știri potrivit căreia o maşină care trebuia să ducă dezinfectanţi la spitalele din Lugoj și Hunedoara nu a mai ajuns la destinaţie după ce a fost prădată pe drum de hoţi „nu este adevărată”.

Spitalul LugojFoto: Facebook

„Din verificările efectuate, până la această oră, de către structurile Poliției Române această informație NU ESTE ADEVĂRATĂ. Polițiștii au avut discuții atât cu reprezentanții Spitalului Municipiului Lugoj cât și cu administratorul firmei care ar fi trebuit să furnizeze respectivul dezinfectant, iar ambele părți au negat informațiile apărute în spațiul public. În cauză se continuă verificările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicare de informații false”, a precizat Poliția, într-un comunicat publicat miercuri seara.

opiniatimisoarei.ro a relatat miercuri că managerul Spitalului Municipal Lugoj, Erwin Floroni, a declarat că a comandat la o firmă din Ilfov 115 litri de dezinfectant, însă a aflat că transportul nu mai ajunge, deoarece produsul comandat a „dispărut pe drum”.

”Am făcut comandă la o firma din Ilfov să ne aducă dezinfectant. Am comandat 115 litri și am văzut că nu mai ajunge. Am dat telefoane la firma de la care am comandat, apoi la firma de curierat și în cele din urma am aflat că dezinfectantul a dispărut pe drum. Firma de la care am comandat a spus că ne dau cantitatea cerută, dar să trimitem noi pe cineva să o ridice. Acum e cineva pe drum să ridice cantitatea de dezinfectant”, a declarat Floroni, potrivit publicației citate.

În același transport mai era o cantitate de dezinfectant și pentru un spital din județul Hunedoara.