Rusia a anunțat miercuri că ar putea permite vânzarea de băuturi alcoolice online, în urma numeroaselor ordine de auto-izolare impuse de autorități pentru a lupta cu propagarea noului coronavirus, scrie AFP.

Bauturi alcooliceFoto: Pexels

"O astfel de soluție a fost propusă acum ceva timp de ministerul Finanțelor și acum o decizie va fi probabil luată de manieră operațională", a declarat ministrul adjunct al Industriei și Comerțului, Viktor Evtuhov, pentru Rossia 1.

Declarația vine la o zi după ce președintele băncii publice Sberbank, Gherman Gref, a afirmat că există discuții între mediile financiare și guvern pentru a facilita vânzarea de alcool online, autorizând livrările la domiciliu.

"Este o măsură foarte importantă" pentru cei consemnați la domiciliu timp de două săptămâni, după revenirea din țări de risc, a explicat Gref.

Dacă legislația interzice în Rusia vânzarea de alcool pe Internet, este posibilă cumpărarea de pe site-uri de vânzări online, cu condiția ca marfa să fie luată de la un punct de vânzare și să nu fie livrată la domiciliu.

Miercuri, Rusia a înregistrat 33 de noi cazuri de Covid-19, cu un bilanț total de 147, respectiv o creștere de aproape 30% în 24 de ore.