Un profesor britanic care a vizitat recent sediul guvernului din 10 Downing Street pentru a-l convinge pe premierul Boris Johnson să înăsprească măsurile de combatere a epidemiei de coronavirus s-a autoizolat, după ce a prezentat simptome specifice infecției Covid-19, scrie Reuters. Încă nu este clar dacă profesorul s-a întâlnit direct cu premierul Johnson.

HotNews.roFoto: Hotnews

Neil Ferguson, profesor de biologie la Colegiul Imperial din Londra, a prezentat luni, la sediul guvernului, o analiză privind pandemia, comparând impactul acesteia cu devastatoarele efecte ale epidemiei din 1918 (celebra gripă spaniolă- n.red).

Potrivit prognozelor prezentate de Ferguson, există riscul ca, în absența unor măsuri urgente de combatere a Covid-19, bilanțul victimelor să ajungă în Marea Britanie la jumătate de milion și 2,2 milioane de morți în SUA.

Profesorul a prezentat ulterior simptome specifice infecției cu noul coronavirus, respectiv tuse uscată și febră, intrând în autoizolare.

Nu este clar dacă el s-a întâlnit față în față cu permierul Johnson, deși a participat la conferința de presă susținută de acesta.