Cazurile de COVID-19 au crescut cu 40% în ultimele 24 de ore în Israel, ajungând la 427, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii, preconizând o accelerare a numărului de infectări pe măsură ce testarea în masă este implementată, notează Reuters.

CoronavirusFoto: AGERPRES

După ce le-a cerut israelienilor să rămână la domiciliu şi a aprobat monitorizarea cibernetică a cazurilor de COVID-19 pentru a reduce riscurile de infecţie, premierul Benjamin Netanyahu a declarat că cel puţin 3.000 teste pentru depistarea noului coronavirus vor fi efectuate zilnic, inclusiv la noile puncte de tipul ''drive in''.

"Vom ajunge într-o situaţie în care sunt multe sute de pacienţi noi în fiecare zi ba chiar posibil mai mulţi", a declarat Moshe Bar Siman-Tov, directorul general al Ministerului Sănătăţii pentru Radioul Armatei Israelului.

Cinci dintre cei 427 de pacienţi - în creştere de la 304 raportaţi marţi dimineaţă - sunt într-o stare critică, a precizat Ministerul. Până în momentul de faţă, nu au fost raportate cazuri de deces provocate de noul coronavirus în Israel sau în teritoriile palestiniene.

În Cisiordania ocupată, responsabilii sanitari palestinieni au confirmat 44 de cazuri de COVID-19, în timp ce în dens populata Fâşie Gaza nu a fost înregistrat până în prezent niciun caz. (Sursa: Agerpres)