Aproximativ 3.000 de români au intrat în țară, dinspre Ungaria, în timpul nopții de marți spre miercuri, după ce autorităţile ungare au stabilit un traseu prin care autocarele cu români pot ajunge de la graniţa cu Austria la punctul de frontieră Nădlac II, transmite Mediafax.

Aglomeratie Vama NadlacFoto: Hotnews

Timpul de aşteptare pentru intrarea în ţară rămâne în continuare unul extrem de mare, de aproximativ 180 de minute, din cauza procedurilor care trebuie realizate la intrarea în România din zonele de risc.

”Au efectuat toate procedurile care sunt specifice în punctul de frontieră. Discutăm despre verificarea documentelor de călătorie, completarea declarației pe proprie răspundere, efectuarea controlului medical”, a spus subcomisarul Alexandra Găvan, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră.

Sunt, în continuare, foarte multe autovehicule care aşteaptă să treacă punctul de frontieră. Cozile de autocare şi maşini se întind pe câţiva kilometri.

”Estimăm că numărul mijloacelor de transport care încă sunt la controlul de frontieră şi care urmează să efectueze procedurile este undeva în jurul cifrei care deja a efectuat formalităţile”, mai spune Găvan.

Noaptea trecută, aproximativ 3.000 de persoane au trecut punctul de frontieră şi au intrat în România.

Autoritățile ungare au permis cetățenilor români tranzitarea teritoriului Ungariei dinspre Austria în intervalul 17 martie ora 21.00 – 18 martie ora 5.00, ora Ungariei, după ce țara vecină a închis granițele, în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, cetățenii români au putut reveni în România pe traseele rutiere indicate de autoritățile ungare, către patru puncte de frontieră pentru intrarea în România, respectiv: Nădlac1, Nădlac 2, Borș și Cenad.