Marea Britanie speră ca măsurile luate pentru combaterea coronavirusului vor duce la un număr sub 20.000 de decese în urma epidemiei, a declarat marți Patrick Vallance, șeful echipei de consilieri științifici ai guvernului britanic, potrivit Reuters.

Patrick VallanceFoto: Gov.uk

Luni, guvernul de la Londra a intensificat măsurile de contracarare a virusului, stopând activitățile sociale și cerând persoanelor vulnerabile să se izoleze timp de 12 săptămâni.

Patrick Vallance a afirmat că impactul măsurilor asupra numărului de infectări ar trebui să se vadă în două-trei săptămâni.

Pe baza proiecțiilor folosite de guvernul britanic - mai spune consilierul ştiinţific şef al executivului - este o „estimare rezonabilă” aceea că Marea Britanie are de fapt în jur de 55.000 de cazuri de coronavirus la acest moment, față de numărul de 1.543 confirmat până acum din testari.

Patrick Vallance a declarat de asemenea, în fața unei comisii parlamentare, atunci când a fost întrebat despre decese, că: „Dacă putem aduce acest număr la 20.000 sau mai jos, e un bun rezultat în ce privește unde sperăm să ajungem cu această epidemie. E în continuare oribil, e în continuare un număr enorm de decese și este o presiune enormă asupra sistemului de sănătate”.