Ai peste 70 de ani? Atunci trebuie să stai în casă. Infecția cu coronavirus este cea mai periculoasă pentru această categorie de vârstă. În Italia, cele mai grave cazuri și cel mai mare număr de decese s-a înregisrat la persoane cu vârsta de peste 70 de ani. O campanie a Observatorului Român de Sănătate îndeamnă persoanele de peste 70 de ani să stea acasă în această perioadă, să evite zonele aglomerate și mijloacele de transport în comun.

Ai peste 70 de ani? Stai in casa!Foto: Observatorul roman de sanatate

"Stați acasă, evitați locurile publice, aglomerate, mijloacele de transport. Dacă trebuie să ieșiți, stați la distanță de cel puțin 1,5 metri (3 pași) de alți oameni", este sfatul autorilor campaniei.

De asemenea, Observatorul Român de Sănătate îi îndeamnă pe tineri să își ajute vecinii în vârstă, în această perioadă: "Persoanele sănătoase sub 40 de ani suportă mai ușor o infecție cu posibilă cu coronavirus. Vecinii dumneavoastră tineri vă pot ajuta la cumpărături de alimente esențiale și medicamente."

Observatorul Român de Sănătate a pregătit și afișe în acest sens și face apel la români să le lipească la intrarea în blocuri.

Observatorul Român de Sănătate este un ONG care își propune să contribuie la îmbunătățirea sistemului de sănătate din România prin desfăşurarea de studii de cercetare privind performanța politicilor si a serviciilor de sănătate. Președintele Observatorului Român de Sănătate este Vlad Mixich, expert în politici de sănătate și membru în conducerea Alianței Europene de Sănătate Publică.