Miniştrii din Guvernul Poloniei care au participat la cea mai recentă şedinţă de cabinet au fost testaţi pentru coronavirus, după ce luni ministrul Mediului a anunţat că a fost confirmat cu COVID-19, a transmis marţi Michal Dworczyk, şeful de cabinet al premierului, relatează Reuters.

CoronavirusFoto: Pixabay

Au lipsit de la şedinţa respectivă 9 din cei 24 de miniştri, între care premierul Mateusz Morawiecki şi ministrul Sănătăţii Lukasz Szumowski, a precizat Dworczyk. Rezultatele vor fi anunţate în cursul zilei şi toţi rămân în carantină, a menţionat responsabilul polonez pe postul public de radio.

Ultima reuniune a executivului polonez a avut loc în 10 martie.

Luni, ministrul polonez al Mediului, Michal Wos, a anunţat că a fost testat pozitiv după ce a venit în contact cu un lucrător forestier care se dovedise a fi bolnav. Ministrul, în vârstă de 29 de ani, a precizat că se simte bine.

Polonia, care are 38 milioane de locuitori, înregistrase până marţi 177 de cazuri de contaminare, între care patru decese, conform unui grafic realizat de Reuters. Ţara membră a UE a interzis accesul străinilor pe teritoriul său, suspendând transporturile internaţionale şi închizând universităţile şi şcolile pentru a limita pandemia. (Sursa: Agerpres)