Măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19: Agenția națională de cadastru anunță că toate serviciile sale sunt disponibile online, cu o condiție - folosirea semnăturii electronice

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 17 martie 2020, 10:24 Actualitate | Coronavirus


Sigla ANCPI
Foto: ANCPI
​Toate solicitările transmise de către notari și persoanele fizice și juridice autorizate să execute lucrări de cadastru vor fi soluționate online, începâd de luni, 16 martie, singura condiție fiind ca documentele respective să conțină o semnătură electronică calificată, a anunțat Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Măsura a fost implementată în condițiile în care accesul în incinta oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară nu mai este permis publicului, în scopul prevenirii și limitării răspândirii coronavirusului.

ANCPI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a anunțat marți că a actualizat Sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară e-Terra. Astfel, toate serviciile sunt oferite online.

Astfel, notarii și persoanele fizice autorizate să execute lucrări în domeniul cadastrului pot trimite online cererile de înscriere în cartea funciară, dar și alte solicitări pe care le depuneau la ghișeu. Singura condiție este ca documentele respective să conțină o semnătură electronică calificată. Numai în prima zi au fost înregistrate online peste 30.000 de cereri (extrase de carte funciară pentru informare, încheieri de carte funciară, extrase pentru autentificare, extrase de plan cadastral, hărți și planuri, recepții tehnice, expertize judiciare etc.).

Încă de săptămâna trecută, ANCPI a anunțat că, în contextul situației actuale, primirea sesizărilor, petițiilor și memoriilor se va face prin corespondență, folosind mijloacele de comunicare electronice (relatiicupublicul@ancpi.ro) sau prin poștă. De asemenea, publicul are la dispoziție și următoarele numere de telefon: 021.317.31.62/ 021.317.73.39 și fax: 021.316.52.24.

Totodată, beneficiarii serviciilor oferite de ANCPI pot opta pentru obținerea anumitor documente online (extrasul de carte funciară pentru informare, extras de plan cadastral și servicii de poziționare GNSS în timp real) prin intermediul platformei https://epay.ancpi.ro/.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2150 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by